Радослав Милев пита: Защо кметът Хасан Азис облагодетелства партия СДС?На последната сесия на общинския съвет в Кърджали Радослав Милев, съветник от Реформаторския блок, внесе питане към кмета Хасан Азис, свързано с начина, по който са предоставени общински помещения за нуждите на политическите партии. Синият съветник е получил писмен отговор, но от него не става ясно защо Съюзът на демократичните сили /СДС/, който не е парламентарно представена партия, все още има договор с общината. Радио Кърджали потърси за коментар Дора Христова, председател на СДС-Кърджали, която твърди, че договорът на СДС с хората, които продават кафе и чай в клуба, е за съвместна дейност, което е позволено от закона. За личните нападки тя смята да си търси правата в съда.

Радослав Милев: Въпреки забраната в Закона за политическите партии, вече 20 години председателката на СДС Дора Христова преотдава помещението за кафене и получава нерегламентиран наем, който отива в личния й джоб. Няма друга партия, която да ползва общинско помещение в града и да го преотдава. С този договор кметът облагодетелства СДС и лично Дора Христова.

Последният договор между общината и общинския съвет на СДС е от 11 август 2015 година. Той е удължен до 31 декември 2019 година, вместо да бъде прекратен, тъй като от 26 март 2017 г. Съюзът на демократичните сили не отговоря на условията на Закона за политическите партии да ползва общински имот, тъй като не е в парламента, дори не попада в графата на партия, получила 1 процент на избори.

Дора Христова: Имаме сключен договор за т.нар. съвместна дейност между мен и хората, които продават кафе и чай. Членовете на СДС имат карти, които им позволяват да ползват отстъпки. Т.е. имаме договор за сътрудничество и съвместна дейност, което е позволено от закона. Да, наистина, договорът изтича, защото не сме парламентарна политическа сила, но това е заварено положение.

Личните нападки ще ги разрешим в съда. Ще си потърся правата в съда, но няма да водим политически битки.

На Кърджали са необходими нови съветници. Ние от СДС имаме план за развитие на града и селата и обмисляме издигането на кандидати, които ще го изпълнят.


Вижте още

Цветен надпис „Ardino“ краси центъра на града

Цветен надпис „Аrdino“краси центъра на   града под Белите брези. Надписът е с разноцветни букви и е част от композицията в централния парк, където има и уникално 3D пано и фигура на елен лопатар. Със сигурност новата атракция ще се превърне в едно от любимите места за снимки и селфита за всички жители и посетители на родопския град...

публикувано на 24.05.19 в 16:12

Богата програма за Деня на Джебел, 19 май

Б орис Дали ще закрие празничната програмата за Деня на Джебел - 19 май . Общинската администрация е подготвила разнообразни прояви, които започват още от 17 май. Василка Симитчиева, началник отдел в общината, с повече информация: "На 17-и май започват мероприятията с областно състезание "Млад огнеборец". Предстоят и други спортни..

публикувано на 14.05.19 в 16:56

Полицията влиза в училищата

На 14.05.2019 г.от 14.00 часа, в актовата зала на   СУ „Св. Св. Кирил и Методий“  гр. Смолян ще се проведе заключителното мероприятие по Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Деца от петите класове от всички училища в Община Смолян ще участват в състезание – викторина. Организатори на мероприятието са ОДМВР-Смолян и Община..

публикувано на 13.05.19 в 15:18

Аламинути след Великден: Разядка с яйца

Великден отмина, но какво да правим с останалите от празничната трапеза яйца . Често остават десетки от тях, а към тях прибавяме и тези , които са ни донесени от приятели. Росица Генчева с предложение какви разядки можем да си приготвим от яйца: "Например настъргва се яйцето, или пък се нарязва на парченца, смесва се със заквасена сметана..

публикувано на 01.05.19 в 11:25

33 години от ядрената авария в Чернобил

Навършват се 33 години от ядрената авария в Чернобил. До ден днешен чернобилската трагедия се приема за най-тежкия инцидент в историята на ядрената енергетика, наред с аварията на АЕЦ "Фукушима" от 2011 година, съобщава БГНЕС. На 26 април 1986 г. в 01:23 часа чернобилският реактор №4 експлодира. Взривът разпалва пожар, който гори в продължение на 10..

публикувано на 26.04.19 в 15:55
Село Старцево

Общинските съветници на Златоград проведоха изнесена сесия в Старцево

Общинските съветници от Златоград направиха изнесена сесия в най-голямото село в общината  - Старцево.  На общинската сесия жителите на Старцево поставиха много въпроси, които трябва да реши местната власт. Благоустрояването на гробищния парк и осигуряването на нови гробни места беше една от важните точки в дневния ред на..

публикувано на 25.04.19 в 19:50

Личният пример - ключ към опазването на природата

Работата с децата и личният пример са ключът към опазването на чистотата на околната среда, смята победителят в третото издание на реалити шоуто Сървайвър в България Николай Мартинов. Той участва в различни каузи свързани с опазването на околната среда и сам се определя като доброволец, готов да помогне винаги на природата.  Просто много работа с..

публикувано на 12.04.19 в 10:32