Радослав Милев пита: Защо кметът Хасан Азис облагодетелства партия СДС?На последната сесия на общинския съвет в Кърджали Радослав Милев, съветник от Реформаторския блок, внесе питане към кмета Хасан Азис, свързано с начина, по който са предоставени общински помещения за нуждите на политическите партии. Синият съветник е получил писмен отговор, но от него не става ясно защо Съюзът на демократичните сили /СДС/, който не е парламентарно представена партия, все още има договор с общината. Радио Кърджали потърси за коментар Дора Христова, председател на СДС-Кърджали, която твърди, че договорът на СДС с хората, които продават кафе и чай в клуба, е за съвместна дейност, което е позволено от закона. За личните нападки тя смята да си търси правата в съда.

Радослав Милев: Въпреки забраната в Закона за политическите партии, вече 20 години председателката на СДС Дора Христова преотдава помещението за кафене и получава нерегламентиран наем, който отива в личния й джоб. Няма друга партия, която да ползва общинско помещение в града и да го преотдава. С този договор кметът облагодетелства СДС и лично Дора Христова.

Последният договор между общината и общинския съвет на СДС е от 11 август 2015 година. Той е удължен до 31 декември 2019 година, вместо да бъде прекратен, тъй като от 26 март 2017 г. Съюзът на демократичните сили не отговоря на условията на Закона за политическите партии да ползва общински имот, тъй като не е в парламента, дори не попада в графата на партия, получила 1 процент на избори.

Дора Христова: Имаме сключен договор за т.нар. съвместна дейност между мен и хората, които продават кафе и чай. Членовете на СДС имат карти, които им позволяват да ползват отстъпки. Т.е. имаме договор за сътрудничество и съвместна дейност, което е позволено от закона. Да, наистина, договорът изтича, защото не сме парламентарна политическа сила, но това е заварено положение.

Личните нападки ще ги разрешим в съда. Ще си потърся правата в съда, но няма да водим политически битки.

На Кърджали са необходими нови съветници. Ние от СДС имаме план за развитие на града и селата и обмисляме издигането на кандидати, които ще го изпълнят.


Вижте още

За белоглавите лешояди, семейните драми в гнездото и инстинкта да бъдеш родител

Краят на зимата и началото на пролетта е един от най-важните периоди в живота на белоглавите лешояди - това е времето, в което снасят единственото си яйце, за което двамата родители неуморно и непрекъснато се грижат в следващите два месеца, докато се излюпи малкото пиле. 80 двойки от общо 95 преброените по време на мониторинга, който приключи преди..

публикувано на 19.03.19 в 18:54

Борислав Георгиев: Безупречна организация на боксовия форум, поздравления за Стоян Узунов

В Кърджали завърши шестдневният турнир по бокс за юноши, валиден за Държавното лично отборно първенство и за Купа България. На ринга за шестте дни се качиха повече от 190 състезатели от над 40 клуба. Как оценява организацията "Арда бокс" като домакин на състезанието, чуйте в звуковия файл селекционерът и треньор на юношеския и на ученическия..

публикувано на 17.03.19 в 16:29

Произведоха първия златен концентрат на Ада тепе

Произведен е първият златен концентрат на Ада тепе. Това съобщение бе разпространено сред минната общност по света. Президентът и главен изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс Рик Хаус поздрави екипа на крумовградската фирма за това ключово постижение. През следващите седмици ще насочим усилията си да увеличим и оптимизираме производството..

публикувано на 16.03.19 в 15:19

Националната асоциация на председателите на ОбС прие бюджет 2019

Националната асоциация на председателите на Общински съвети прие бюджет 2019. Всички приходи, които се очакват са в размер на 227 хил. лв., а предвидените разходи са в размер на 150 хил. лв. Това каза за Радио Кърджали председателят на Общиснкия съвет Кърджали Райф Мустафа. Той присъства на 17-то Общо събрание на Националната асоциация на председатели..

публикувано на 15.03.19 в 18:00

Школата на бившия треньор на братята Пулеви участва на турнира в Кърджали

Българският бокс винаги е бил много силен на световно ниво. Това каза за Радио Кърджали една от легендите в треньорската школа на българския бокс Борислав Бояджиев , познат като треньор на едни от най-големите боксьори през последните години братята Пулеви. Той участва със своята школа по бокс в рекордния шестдневен турнир на Държавно лично първенство..

публикувано на 15.03.19 в 15:19

Кметове смятат, че в общинските училища няма условия за изучаване на турски език

В навечерието на Международния ден на майчиния език – 21 февруари кметове от област Кърджали поискаха спешни мерки в организацията на изучаването на турски като майчин език. Според тях в момента в общинските училища няма подходящи условия за изучаване на турски език, липсват добре подготвени преподаватели, а последният учебник е написан преди..

публикувано на 21.02.19 в 10:28

Раздават награди в Ивайловград за регистрирани кучета

Община Ивайловград е избрала интересен метод, за да събере годишните такси от регистрация на домашен любимец. Общинската администрация призовава собствениците на кучета да регистрират домашния си любимец, след което с томбола присъжда награди.  В Ивайловград  се проведе томбола във връзка с кампанията на Общината „Регистрирай кучето си“ , отнасяща се..

публикувано на 20.02.19 в 15:42