Вярващи от село Покрован ще видят Папата в Раковски


Най-малко един автобус с вярващи от Покрован ще пътува до Раковски. Иванка Бакалова, кмет на ивайловградското село, се заела с организацията, за да могат местните католиците да видят отблизо папа Франциск. Главата на римокатолическата църква ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май. Монахинята сестра Бернадета, която живее и служи в Покрован вече 50 години, сподели вълнението си от предстоящото събитие:
Сестра Бернадета: "Обикновено папите отиват там, където има много католици. А тук сме малко и затова е голяма радост за нас. Рядко щастие е човек да види главата на църквата. Имаме изключителен папа, нямам думи да се изкажа за неговата смелост и сила във вярата."
Вижте още

Община Смолян връчи отличията в конкурса „Родна реч, омайна сладка“

Хиляди родопчани и гости на града дефилираха за Деня на славянската писменост и култура в Смолян. Инициативата за шествието е на общината, съвместно с Регионалното управление на образованието. Празничното шествие премина по главния булевард на областния град, предвождано от общинския духов оркестър. След него маршируваше Трети ученически гвардейски..

публикувано на 24.05.19 в 17:23

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман връчи награди на абитуриентите отличници

Празнично шествие събра десетки за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Кирково. Ученици, учители и граждани отбелязаха 24 май. Тържественото шествие на представителни блокове от всички учебни заведения в община Кирково тръгна от двора на СУ „Отец Паисий". Празничната колона от ученици и учители премина по централната..

публикувано на 24.05.19 в 16:58

Празнично шествие и в община Момчилград за 24 май

Момчилград отбеляза 24 май - Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие . Ученици и учители от всички училища в града преминаха по главната улица и през градския парк . Шествието беше аплодирано от много момчилградчани, дошли да отбележат празника. Заедно с учителите и учениците в шествието се включиха кметът..

публикувано на 24.05.19 в 16:57

Почетен плакет за радио Кърджали за 24 май

Екипът на радио Кърджали получи почетен плакет от кмета на общината инж. Хасан Азис на приема, даван от градоначалника за 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Наградени бяха много учители, дейци на културата и медии. За радио Кърджали добрата новина съобщи музикалният редактор на радиото Ангел Чавдаров...

публикувано на 24.05.19 в 14:18

Откриха нов команден пункт за борба с градушките в Хасковско

В Хасково действа нов команден пункт за борба с градушките. Противоградовата защита oбхваща нови 1.1 млн. дка обработваеми земеделски площи на територията на областта. Пунктът ще управлява действията на 27 ракетни площадки. Той бе открит от министъра на земеделието Десислава Танева. През последните 3 години средствата за модернизацията на системата за..

публикувано на 24.05.19 в 13:23

Учители от Кърджали на прием при президента Румен Радев по повод 24 май

Учителите от Кърджали Евгения Пейкова от СУ "Отец Паисий" и Димитър Димов от СУ "Петко Рачов Славейков", които тази година са с приз "Учител на годината" са поканени на традиционния прием на президента по случай 24 май. Той ще се проведе тази вечер в Националния исторически музей в София. Сред гостите ще има много учители, преподаватели и професори,..

публикувано на 24.05.19 в 12:53

ПФК Арда излиза срещу Септември - София

Последният кръг във Втора лига определи двойките в баражите за елита. Отборът на Монтана победи с 2:1 като гост Несебър, запази втората си позиция в крайното класиране и на 30 май, четвъртък, ще се изправи срещу Витоша /Бистрица/ в директна битка за място в Първа лпрофесионална лига. Арад победи с 3:2 като гост Ботев /Гълъбово/, но въпреки това..

публикувано на 24.05.19 в 12:41