Вярващи от село Покрован ще видят Папата в Раковски


Най-малко един автобус с вярващи от Покрован ще пътува до Раковски. Иванка Бакалова, кмет на ивайловградското село, се заела с организацията, за да могат местните католиците да видят отблизо папа Франциск. Главата на римокатолическата църква ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май. Монахинята сестра Бернадета, която живее и служи в Покрован вече 50 години, сподели вълнението си от предстоящото събитие:
Сестра Бернадета: "Обикновено папите отиват там, където има много католици. А тук сме малко и затова е голяма радост за нас. Рядко щастие е човек да види главата на църквата. Имаме изключителен папа, нямам думи да се изкажа за неговата смелост и сила във вярата."
Вижте още

Ботевци отново участници в международен проект за обмен

Пътуването до чужбина отдавна е традиция за учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Активното участие в проекти за училищни партньорства е част от нормалния училищен живот и за никого не е изненада, че редовно възпитаници от гимназията посещават свои приятели в чужбина. Поредното пътуване в рамките на проект за училищен обмен по програма..

публикувано на 19.03.19 в 17:18

Славейковци представят България на спортен форум в Париж

Шест спортистки от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ участваха в международния форум She Runs – Active Girl’s Lead, който се проведе във френската столица Париж през изминалата седмица. Над 500 участници от 35 държави се включиха в перфектно организираната наситена програма, съставена от спортни прояви, игрови активности и проектно..

публикувано на 19.03.19 в 16:40
Румен Радев

Президентът насрочи евровота за 26-и май

Президентът Румен Радев насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщи прессекретариатът на държавния глава. Според споразумението, постигнато на Европейския съвет на 20 март, изборите за Европейски парламент трябва да се проведат във всички страни членки между 23 и 26 май. Трябва да бъдат..

публикувано на 19.03.19 в 16:29

Кметът на Момчилград отличен за особени заслуги

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан беше отличен за особени заслуги от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Това стана по време на церемония, посветена на 15-годишнината от създаването на организацията. Сунай Хасан е един от учредителите й и преди да стане кмет беше неин заместник председател...

публикувано на 19.03.19 в 16:08

Най-много присъди за 2018 година съдилищата в област Кърджали са издали за транспортни престъпления

Най-много присъди за 2018 година съдилищата в област Кърджали са издали за общоопасни или така наречените Транспортни престъпления. Тенденцията те да са водещи се запазва за поредна година. Това съобщи пред журналисти председателят на Окръжния съд в Кърджали Георги Милушев. "Тези дела по Глава 11 са преобладаващи. Това са: пия и карам, карам без..

публикувано на 19.03.19 в 15:52

На 26 март Община Кирково отбелязва 105 години от създаването си

Празничните прояви в родопската община започват седмица по-рано със спортни занимания и забавления за деца и турнир по шахмат. " Днес сутринта започна областното състезание по хандбал между отборите на  СУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Момчилград и  СУ „Отец Паисий“ Кирково. Утре, на 20 март предстои рисуване върху асфалт. Мероприятието е..

публикувано на 19.03.19 в 15:09

93 нарушения констатираха полицаи при проверки

311 автомобила са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Ардино и Кирково с цел контрол за използване на обезопасителни системи, колани и каски, правоспособност на водачите, техническа изправност на моторните превозни средства и наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност“. Констатираните..

публикувано на 19.03.19 в 14:50