Благовест Саръев: Мини футболът е любим спорт за кърджалийци


Регионалната организация към Българската асоциация по мини футбол навърши една година от създаването си. Нараства броят на футболистите-аматьори от Кърджали, които искат да се включат в турнирите, непрекъснато се обаждат и нови желаещи от цялата област. За гордост на местната организация БАМФ е изпратила в националния тим на България и човек от Кърджали. Това е Селчук Коджаахмед. Четирима са вече лицензираните съдии, които имат право да ръководят мачове по мини футбол. Как вижда развитието на спорта мини футбол в нашия край, какви амбиции си поставя като областен мениджър, ще научим от Благовест Саръев в звуковия файл.:

Благовест Саръев: Отборите са много, мачовете са много, нозасега предоставеното ни игрище в двора на Средно училище „П.Р.Славейков“ покрива нуждите ни. Спазваме графика, за да могат и други спортисти да ползват базата без да си пречим. Е, ако станем още повече, тогава ще я мислим.

Футболистите в БАМФ-Кърджали са аматьори, хора с различни професии, играли в ученически или юношески отбори в миналото. Сега просто спортуват за здраве, като хоби. Има и чисто любителски състави, сформирани във фирми и предприятия. Води ги любовта към футбола. Често двубоите са доста ожесточени, желанието за победа не липсва.

Съдиите, които ръководят срещите от първенството на БАМФ, са от областния съвет на БФС в Кърджали. Те цял живот са били свързани с футбола и със съдийството. Заедно с БФС местната организация на БАМФ организира курсове за съдии по мини футбол, тъй като все пак има разлика в съдийството на голям терен и на малък. В Кърджали има четирима лицензирани съдии: Иван Бараков, Валентин Чаушев, Стойчо Колев и Владимир Годуманов. Дори наскоро Годуманов получи сертификат за делегат. Кърджалийци вече свирят мачове от Шампионската лига по мини футбол.

БАМФ има клонове в цялата страна. Всяка година от първенствата в различните областни центрове се излъчват най-добрите отбори. Те се изправят в национален турнир, наречен Шампионска лига. А вторите и третите в класирането остават за Лига „България“.

Междувременно специалисти от централата на БАМФ наблюдават местните първенства. Те помагат да се сформира национален отбор по мини футбол. За наша гордост, Кърджали вече е изпратил човек в националния отбор. В началото на април Селчук Коджаахмед беше на лагер-сбор на националния отбор. След селекция ще бъде определен първи и втори състав на националния отбор на България, който да представя страната на Европейското първенство и на други международни прояви. Така че поводите за радост в БАМФ в Кърджали предстоят.


Вижте още

Ангелина Хаджиева: Да не позволяваме на смартфоните да управляват живота ни

24-и май е един от най-светлите празници за нашето училище, каза Ангелина Хаджиева, директор на Професионалната гимназия "Руска Пеева" в Джебел. Празнуваме знанието и просветата, допълни тя и добави, че невежеството няма свой празничен ден . Тя отправи апел към учениците да загърбят телефоните и таблетите , защото те не бива да доминират..

публикувано на 24.05.19 в 13:33

Милко Багдасаров: Желая на нашите ученици да чувстват училището като свой дом

Най-голямото учебно заведение в Южна България, както всяка година, изпраща около сто абитуриенти . Днес, 24-и май е и денят, в който те ще се разделят с любимото училище. След вълнуващото училищно тържество, зрелостници и останалите ученици, се вляха в редиците на градското шествие в чест на Светите братя Кирил и Методий. Радка Петкова..

публикувано на 24.05.19 в 11:04

Председателят на РИК-Кърджали Петър Захариев: 508 СИК в областта, 149 829 избиратели

Бюлетините за евроизборите на 26 май, са вече в област Кърджали . Намират се в определените затова помещения от кметовете на общините и са запечатани . В най-скоро време предстои членове на Районната избирателна комисия - Кърджали съвместно с общинска администрация да започнат разпределението и предаването на всички изборни книжа и..

публикувано на 22.05.19 в 16:52

Ангел Момчилов: Наблюдава се значително увеличение на делата в Административния съд

Ангел Момчилов е роден в Кърджали. Завършва висше юридическо образование и започва като съдия-изпълнител в Районния съд в Момчилград. Минава по йерархическата стълба в  Районния съд в Кърджали - съдия, зам.председател и председател. От ноември 2018 година е председател на Административния съд. Търсим отговори на въпросите за авторитета на..

публикувано на 22.05.19 в 14:17

Цветан Терзиев: Гордеем се с успехите на нашите ученици

Средно училище "Васил Левски" е най-голямото в община Крумовград. В него работят 97 души, от които 76 педагогически персонал. Обучават се 1003 деца от I до XII клас. От тази година школото е иновативно. Във всяка класна стая има монтиран мултимедиен проектор, а всеки учител разполага със служебен лаптоп. Функционират 6 компютърни кабинета, зала за..

публикувано на 22.05.19 в 10:27
Капитанът на ПФК

Пламен Крумов за дербито: Ще оставим сърцата си на терена

На 19-ти май, неделя от 15.00ч., Арда е домакин на ЦСКА 1948 в дербито на 29 кръг на Втора лига. Срещата ще бъде решаваща за Арда за мястото й в Първа лига. Ръководството на тима обяви свободен вход за мача. Арда разчита изключително много на подкрепата от своите фенове. Илияна Типова разговаря в ексклузивно интервю за Радио Кърджали с капитана..

публикувано на 17.05.19 в 12:00

Милан Миланов: Да напълним стадиона за Арда срещу ЦСКА 1948

Решаващи два мача остават до края на първенството във Втора лига за футболния отбор на "Арда" - Кърджали . Първият двубой - срещу ЦСКА 1948 - е от изключителна важност, тъй като във временното класиране двата отбора са с еднакъв брой точки на 3-о и 4-о място . Целта на кърджалийския тим е да достигне до баражи за влизане в Първа професионална..

публикувано на 16.05.19 в 16:35