Електроразпределителното дружество е в готовност за изборния ден

Снимка: Радио Шумен

Във връзка с провеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. (неделя) EVN България предприе организационни мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирателните секции с цел нормалното протичане на изборния процес в Югоизточна България. Мерките включват мобилизиране на допълнителни дежурни екипи по време на изборния ден. Извършена е проверка на аварийния резерв и материали по места. Специално внимание ще бъде отделено на електрозахранването в избирателните секции.

Денонощно на разположение са и диспечерските центрове на EVN България за управление на мрежата, в които се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.

Денонощен телефон при аварии: 0700 1 0007


Вижте още

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев посети туристическото изложение в Смолян

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев и областният управител на Смолян посетиха щандовете на Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ където се събраха хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власт, неправителствени организации в туристическия бранш от..

публикувано на 13.10.19 в 10:49

Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.  Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не..

публикувано на 13.10.19 в 10:29
Каменната сватба

Поход до Каменнат сватба организира общинския съвет по наркотични вещества

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали е организатор на поход до Каменната сватба днес (13.10.2019). За първи път, заедно с четвъртокласниците до природния феномен ще се разходят и техните родители. 

публикувано на 13.10.19 в 10:23

Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба за Деня на Кърджали

Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба, в която е показано как през годините е отбелязван Деня на Кърджали. Тя ще бъде открита на 15 октомври в 11,30 часа като част от програмата на културните събития на община Кърджали. 

публикувано на 13.10.19 в 08:26

През неделния ден ще бъде слънчево

Днес ще бъде слънчево и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°. Над Родопите ще е слънчево. Максималните температури ще достигнат до 23° в Кърджали, в Хасково 24°, Смолян 21°. Над Беломорието..

публикувано на 13.10.19 в 08:18

Откриват Музея на родопския карст в Чепеларе

Музеят на родопския карст в Чепеларе, който е единствен по рода си в Югоизточна Европа, ще бъде открит официално тази вечер, след като бе обновен изцяло със средства по проекта „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“.  Ремонтът продължи 2 години и включваше цялостна реконструкция на..

публикувано на 12.10.19 в 17:35

Леко затопляне ни очаква през следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно. В Североизточна България ще духа слаб южен вятър. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. През деня ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Дневните температури още ще се повишат и максималните температури ще..

публикувано на 12.10.19 в 16:42