Малки и големи рибари премериха майсторлък на язовир Домище

3
Снимка: Божидар Чолаков БНР КърджалиПо традиция общинска администрация Кирково организира състезание по спортен риболов.

Състезанието по спортен риболов се организира от община Кирково и местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.  В състезанието взеха участие над 40 рибари, като от община Кирково, така и участници от Кърджали, Бургас и туристи от Англия. Кметът на общината Шинаси Сюлейман даде началото на улова на риба, като им пожела на участниците наслука.

Състезателите бяха разпределени в две възрастови групи, а местата им бяха определени чрез жребий.

Пламен Арабаджиев от местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни обясни регламента.

За първи път в състезанието по спортен риболов участваха и две дами - Марияна Бонева и Стиляна Ескова.

Минути след началото на старта беше хваната и първата риба от Николай Димитров.

Първото място при децата зае Николай Димитров от с. Чакаларово, който спечели и приза за първа уловена риба. На второ място се класира Юмит Самет от с. Фотиново, а на трето място беше Божидар Бонев от с. Кирково.

Първо място при възрастните зае Наско Сираков от град Кърджали, на второ Божидар Цветков от град Бургас, а на трето място се класира  Самет Сами от с. Фотиново. Всички класирали се участници получиха купи и ваучери с парични стойности.  


Може да чуете целия репортаж в прикачения звуков файл. 
Участници в спортен риболов Кирково 2019

Галерия

Вижте още

Пръска ли се срещу комари в Кърджали?

Пръска ли се против комари в Кърджали след като те са опасни преносители на болести , а тигровият комар се развъжда в заблатени места и в локви и това предполага задължително третиране на тези пространства . Това попита общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес . Той е сигнализиран от..

публикувано на 16.07.19 в 12:11

Ардино се готви за международен турнир в памет на Джофи

От 22 до 25 август в Ардино ще се проведе 14-ият Международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов - Джофи. Очаква се в надпреварата да се включат отбори от Турция, Гърция, Румъния и Македония. Поканени са ветерани на спорта, сред които първият треньор на Джофи Решат Айдън,..

обновено на 13.07.19 в 13:43

Опасно високи температури и днес в Гърция

Предупреждение за опасно високи температури и днес в Гърция. Масови проверки на работодателите за осигурени безопасни условия на труд. Затварят фирми и налагат глоби. Ново денонощие с температури до 42% предупреждават властите в Гърция. Високо ниво на бдителност има във всички болници. Информират туристите за рисковете от продължително стоене под..

публикувано на 10.07.19 в 14:09

Смолян пуска обществен транспорт до Роженските поляни в дните на събора

Община Смолян информира гражданите и гостите на общината, желаещи да посетят Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен” 19-21 юли 2019 г., че има осигурен обществен транспорт за трите дни на събора. Автобусите ще тръгват в 8:00 ч. от спирка Синдикат – гр. Смолян, кв. Устово (бивша Автогара) на всеки 30 минути, с маршрут Устово - с...

публикувано на 10.07.19 в 10:09

Кърджалийци победиха в Регата "Френдшип"

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб "Веселин Вангелов" се представиха отлично на регата "Френдшип", която се проведе за трета година в акваторията на Егейско море. Екипажът с капитан Мирослав Шопов се класира на първо място в своя клас, "Спорт", и зае шеста позиция в генералното класиране сред 35 лодки. Капитанът разказва  повече за състезанието,..

публикувано на 08.07.19 в 14:35

Ватерполистите до 13 години на "Арда" са единадесети в страната

В края на седмицата на басейн "Арпезос" се проведе турнирът по водна топка, който подреди отборите от 7 до 12 място на Държавното първенство във възрастовата група на 13 годишните момчета. Участниците бяха разделени в две групи, като "Арда" бе в едната със софийските  Локомотив" и "Славия". В късния следобед в неделя бе излъчен най-добрият от шестте..

публикувано на 08.07.19 в 14:00

Безработицата в България е рекордно ниска

Безработицата в България е рекордно ниска, а в същото време разходите на Държавното обществено осигуряване за обезщетения за безработица растат – това сочат данните от анализ на Националния осигурителен институт. Според експертите на Осигурителния институт, основната причина за сериозния ръст на разходите за обезщетение за безработните е по-високият..

публикувано на 06.07.19 в 15:43