Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кърджали ще обнови изцяло общежитието до съда


Община Кърджали ще обнови изцяло общежитието до съда, което не функционира, за да създаде база за три нови услуги за деца - Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и наблюдавано жилище за младежи . Ще бъде модернизирана и сградата на Дневния център за деца с увреждания  "Надежда".  Дейностите са финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж". Общата стойност е  971  хиляди  лева, от тях 825 хиляди са европейско финансиране, 145 хиляди лева представляват национално финансиране.Заместник-кметът на община Кърджали Катя Митовска за старта на строителството в звуковия файл:: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Георги Дяков, Анета Георгиева и Мустафа Вели (отляво надясно) представиха на пресконфереция листата на Възраждане

"Възраждане" регистрира 7-членна листа в РИК за парламентарните избори

В Районната избирателна комисия в Кърджали партия "Възраждане" първа регистрира днес листата си с кандидати за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Листата се състои от 7 души. Водач е Георги Георгиев, областен координатор на партията за Кърджали и Хасково и народен представител в 47-то, 48-то и в момента в 49-то НС.  Втора в листата..

публикувано на 26.04.24 в 15:08

Радослав Милев: Процедурата по финансово оздравяване на Община Кърджали не е прецедент

На последното си заседание съветниците от Кърджали взеха решение за стартиране процедура за финансово оздравяване на общината. Според общинския съветник Радослав Милев от Демократична България това, че влизаме във финансово оздравяване в никакъв случай не подобрява финансовото състояние на общината: "Процедурата по финансово оздравяване на общината..

публикувано на 26.04.24 в 14:40

Депутатите отмениха данъка за бране на гъби, билки и горски плодове

На първо четене мнозинството в Народното събрание (НС) отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. В подкрепа на предложението на ГЕРБ и ДПС гласуваха БСП и "Има такъв народ". Мотивът е, че данъкът се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово, без да се знае дали събирането им няма да е..

публикувано на 26.04.24 в 11:59

Неизвестен заля с боя паметник в Кърджали

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в Районното управление в Кърджали. От регионалния пресцентър на МВР съобщиха, че в четвъртък е подаден сигнал, че на 24 април срещу 25 април с червена боя е бил залят паметник в Градската градина в Кърджали – каменна плоча, поставена по повод приемането на България в..

публикувано на 26.04.24 в 11:55

48 паралелки ще приемат ученици след 7 клас в област Кърджали

Утвърден е вече план-приемът за учениците след завършено основно облазование за 2024-2025 учебна година за област Кърджали. Кандидат-гимназистите ще се борят за приемане в 48 паралелки в училища в цялата област. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова: "...От общо 48 паралелки след завършено основно..

публикувано на 26.04.24 в 10:51

Предимно слънчево време ни очаква в петък

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Краткотраен дъжд е възможен и в района на Кърджали, Смолян и Хасково. Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. За Кърджали - около 20 градуса, в Хасково - 21, а в..

публикувано на 26.04.24 в 09:23

Парламентът заседава за последно

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите с тези на служителите по Закона за МВР, приети на 22 февруари тази година и влизащи в сила от първи..

публикувано на 26.04.24 в 09:13