Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Кърджали на 15-то място по безработица в страната

Снимка: Полина Тодорова

През месец май област Кърджали се нарежда на 15-то място по безработица сред всички области в страната. С най-ниска безработица в региона са общините Кърджали и Момчилград, а най-висока е тя в Джебелското и Ардинско. 

Равнището на безработица през май е 8,5 на сто при 5,3 на сто за страната. Равнището на безработица намалява спрямо предходният месец на 2019 г. с 0,3%, а спрямо м. май 2018 г. се понижава  с 1,1% /тогава е била 9,6%/.

Още подробности от Метин Хафъзсалим, директор на Бюрото по труда в Кърджали, може да чуете в прикрепения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
снимката е илюстративна

Лазарки ще обикалят домовете в "Гледка"

Лазарки ще обикалят домовете в кърджалийския кв. "Гледка" и ще пеят и наричат за здраве. След 5-годишно прекъсване читалище "Родопски фар" възстановява ритуала Лазаруване. Рано сутринта, в съботния ден, шест малки ларазки ще обиколят къщите в кърджалийския квартал. Здравка Димитрова, библиотекар в читалището съобщи, че това е първа изява за..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

На Лазаровден децата от Неделното училище в "Св. Йоан Предтеча" събират върбови клонки

За поредна година децата от неделното училище към православния храм "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали ще събират върбови клонки, които ще бъдат раздавани на Цветница на хората в църквата.  В събота, в 10 часа, след Светата божествена литургия в Лазарова събота се организираме и тръгваме, каза за Радио Кърджали отец Николай Величков и покани всеки, който..

публикувано на 26.04.24 в 18:02

"Възраждане" представи кандидатите си в Хасково

Народният представител в последните три парламента Георги Георгиев ще води листата на „Възраждане“ в 29 Многомандатен Избирателен Район - Хасково и на изборите за народни представители на 9 юни, съобщиха от партията. Георгиев е бил и народен представител от Възраждане и в област Кърджали.  Листата е от 16 кандидати за народни представители. Втора е..

публикувано на 26.04.24 в 17:13

Властите приеха мерки срещу коклюш

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина.  Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева. "Основната планова..

публикувано на 26.04.24 в 16:44

На Лазаровден в ОДК-Кърджали представят обичая "Лазаруване"

По повод настъпващите празници, момичетата от Школата по етнография и краезнание към ОДК с ръководител Нели Карабашева ще представят пролетния момински обичай "Лазаруване" на 27 април, събота, от 11 ч., в двора на детския комплекс. На празника малките лазарки ще разкажат за традициите и обичаите за Лазаровден, ще пеят лазарски песни и ще благословят..

публикувано на 26.04.24 в 16:24
Георги Дяков, Анета Георгиева и Мустафа Вели (отляво надясно) представиха на пресконфереция листата на Възраждане

"Възраждане" регистрира 7-членна листа в РИК за парламентарните избори

В Районната избирателна комисия в Кърджали партия "Възраждане" първа регистрира днес листата си с кандидати за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Листата се състои от 7 души. Водач е Георги Георгиев, областен координатор на партията за Кърджали и Хасково и народен представител в 47-то, 48-то и в момента в 49-то НС.  Втора в листата..

публикувано на 26.04.24 в 15:08

Радослав Милев: Процедурата по финансово оздравяване на Община Кърджали не е прецедент

На последното си заседание съветниците от Кърджали взеха решение за стартиране процедура за финансово оздравяване на общината. Според общинския съветник Радослав Милев от Демократична България това, че влизаме във финансово оздравяване в никакъв случай не подобрява финансовото състояние на общината: "Процедурата по финансово оздравяване на общината..

публикувано на 26.04.24 в 14:40