Цвета Караянчева: Политиците да вземем пример от Рожен и да сме по-обединени

Родопска гайдарска сюита в изпълнение на над 300 гайдари звуча днес на откриването на Националния събор на народното творчество и животновъдство "Рожен 2019".
Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети националния събор на Рожен. Пред журналисти тя посочи, че от 10 години се работи за индустриализацията на района и за развитие на инфраструктурата: "Ако няма инфраструктура, няма и работа. Вие знаете, че инфраструктурата е тази, която довежда и инвестициите, и дава добри заплати, защото хората, които работят тук, освен да се занимават със селско стопанство, искат да се занимават и с нещо друго".
Цвета Караянчева каза още, че както хората, дошли за националния събор на Рожен, са обединени, така има теми, по които и политиците трябва да се обединят: "Мисля, че трябва да вземем пример от тук, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България".
Кулминацията в програмата е специалната  вечер, в която ще се изявят емблематични имена на родопската песен. От 17 ч. на сцените на Роженския събор ще бъде представен галаспектакълът "Родопска вечер" .  
Ансамбъл "Родопа" ще представи своя уникален спектакъл "Невястата"., участие ще вземат имена, като Валя Балканска, Петър Янев, "101 каба гайди", "100 каба гайди", "каба гайди", трио "Родопски извор". Тук ще бъдат Владко Кафеджиев, тук ще бъде Златина Узунова, Юлия Кючюкова, Митко Керемедчиев.


Вижте още

Въвеждат паспортизация за автомобилите

Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед.Това предвижда проектозаконът за пътните превозни средства, който е пуснат за обществено обсъждане, заяви Бойко Рановски, директор на ИА Автомобилна администрация. В него ще се вписва информацията, която и сега фигурира в регистрационния..

публикувано на 25.08.19 в 13:15

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус. Учителите ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12..

публикувано на 25.08.19 в 11:26

Правителствово иска ресор киберсигурност в новата ЕК

"Измишльотина" е, че България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия съобщи премиерът Бойко Борисов на медиите при посещението си в Крумовград, където в петък тържествено откри рудник за добив на злато. Министър-председателят опроверга информацията във вестник "Политико", че България иска ресор земеделие...

публикувано на 25.08.19 в 09:18

След първи септември ще се изплащат помощите за стопаните на прасета

След 1 септември 2019 г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства. Право на обезщетение имат стопанствата в 20 км санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок..

публикувано на 25.08.19 в 09:10

Катастрофа затвори главния път към ГКПП Маказа

Движението по главния път към ГКПП „Маказа” временно се пренасочва през село Първица заради пътно произшествие. Два леки автомобила с кърджалийска регистрация са се сблъскали челно тази сутрин около 6,30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”. Пострадали са мъж и жена от единия автомобил. Съответните са транспортирани в Спешното приемно..

публикувано на 25.08.19 в 08:16

Езиковата гимназия в Кърджали и училището в село Припек са сред стоте училища с най-висок резултат на матурата по БЕЛ

Езиковата гимназия в Кърджали и СУ "Паисий Хилендарски" в село Припек са сред стоте училища в страната с най-висок резултат на матурата по български език и литература за 2019 г. Класацията е направена на база резултатите на близо 1000 училища в страната, сред близо 53 хил. ученици, явили се на матурата. От положили матурата 181 ученици в езиковата..

публикувано на 24.08.19 в 15:40

Стартира бетонирането на малки улици по селата в община Момчилград

Започна бетонирането на по-малките и стръмни улици в населените места на община Момчилград. Стартът беше даден в района на селата Груево и Свобода. Улици, които са с покрити с настилка от трошен камък или без настилка се бетонират, като преди това се поставя армировка. Стартиралите ремонти са залегнали в капиталовия списък и се финансира от..

публикувано на 24.08.19 в 15:27