Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали. Той се впуска в надпреварата за местните избори на 27 октомври.
Вчерашният пленум на левицата утвърди и още други 100 номинации за кметове на общини.
Бившият омбудсман Мая Манолова е одобрена единодушно от Националния съвет на БСП за кмет на София.

Вижте още

Стамо Гачев от Кърджали бе най-младият участник на Софийския маратон

Стамо Гачев от Кърджали бе най-младият участник в тазгодишното издание на Софийския маратон. Той е само на 14 години, но пробяга дистанцията от 21 километра наравно с мъжете. В състезанието традиционно се включиха и родителите на малкия бегач Георги и Дима Гачеви, като Дима достигна до престижното 3-то място в своята възрастова група между 45 и 49..

публикувано на 14.10.19 в 16:24

"Арда бокс" възпрепятстван да участва в Държавно лично първенство

Днес започва вторият кръг на Държавното лично първенство по бокс за ученици до 14 години. Макар че има добре подготвени състезатели, "Арда бокс" е в невъзможност да пътува за Горна Оряховица , поради липса на средства. Субсидията от общината отдавна е похарчена и треньорът Стоян Узунов бие отново тревога, чуйте го: "Лошото е, че нямаме..

публикувано на 14.10.19 в 13:17

Художниците ни канят на изложба, посветена на Деня на Кърджали

Дружеството на художниците в Кърджали подготвя традиционната изложба , посветена на Празника на града , 21 октомври . Тя ще бъде подредена в Артгалерия Дар в Керимовата къща и ще бъде открита на 16 октомври , сряда, в 17.30 часа. Галеристът Пенка Атанасова с още информация: "Художниците наистина сме вдъхновени да работим, първо, защото..

публикувано на 14.10.19 в 12:00

Ден на отворените врати за пръв път в болницата в Ардино

За първи път болницата в Ардино провежда на 16 октомври ден на отворени врати . Предвиждат се безплатни прегледи при специалисти, за които е необходимо предварително записване, и възможност хората да се запознаят с новата модерна апаратура и цялостното обновяване на сградния фонд на лечебното заведение. Повече за инициативата, казва..

публикувано на 14.10.19 в 09:31

Православната църква почита Света Петка

Православната църква отбелязва паметта на преподобна Параскева - Петка Търновска. Света Петка е една от най-почитаните светици не само у нас , но и в целия православен свят. На този ден хиляди поклонници се стичат в румънския град Яш, за да се поклонят пред мощите ѝ, които имат целителна сила. Света Параскева e живяла през 11-и век. Родена е в..

публикувано на 14.10.19 в 09:14

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев посети туристическото изложение в Смолян

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев и областният управител на Смолян посетиха щандовете на Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ където се събраха хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власт, неправителствени организации в туристическия бранш от..

публикувано на 13.10.19 в 10:49

Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.  Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не..

публикувано на 13.10.19 в 10:29