Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още няма официална информация за Айлин от Бял извор и бебето ѝ

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС



Неизвестността е много голям бич, каза кмета на ардинското село Бял извор  Зехни  Емин в отговор на въпроса има ли официална информация за съдбата на   28-годишната Айлин Канмаз и 7-месечното ѝ момченце. Все още не е ясно дали  са живи или загинали в опустошителното земетресение в Турция.

Зехни Емин сподели, че в селото цари тъга. Той каза, че е получил информация от близките на младата жена, че спасителите разчистват  сградата, където са се намирали в момента на земетресението Айлин и нейното семейство.

Надежда - това е нещото което ни крепи, каза кмета на Бял извор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тигровият комар е в Европа и у нас

България е сред страните в Европа, в които трайно има установяване на тигровия комар, който пренася вируси като денга и зика. Това съобщиха от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията и предупредиха за ръст на заразяванията с болести, предавани от комари. Последните данни показват тенденция на нарастване на случаите на денга,..

публикувано на 15.06.24 в 08:52

Слънчево ще е, не много горещо

Предимно слънчево време прогнозират синоптиците. След обяд главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без валежи. В североизточната половина от страната ще духа слаб северозападен вятър, а в югозападната ще бъде почти тихо. Максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 15.06.24 в 08:46
Снимката е илюстративна

Плащаме сметките за ток и парно само по банков път за период от 10 дни

Сметките за ток и парно ще се плащат само по банков път за период от 10 дни. Причината е техническо обновяване на системата на EVN.  От 18:00 ч. тази вечер до 6 сутринта на 24 юни отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път. Това предупредиха от компанията.

публикувано на 14.06.24 в 17:30

Дъждът в Кърджали: 24 литра на квадрат за 3 часа

24 литра на квадратен метър дъжд падна в Кърджали за три часа днес по обед.  Количеството е сумарно и е за времето от 12 до 15 часа.  В най-интензивния период на валежа е достигнало 15 литра на квадрат, което се приема от специалистите като опасно явление.  Това съобщи за Радио Кърджали дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали..

публикувано на 14.06.24 в 16:05

Успокоението от НИМХ: Валежите си заминават – уикендът ще е слънчев!

До полунощ валежите и в Източна България ще спрат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След полунощ облачността и там ще се разкъса, ще намалее и до сутринта в цялата страна ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне. В събота ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и низините..

публикувано на 14.06.24 в 16:00
Гюнейт Кьоров

На дъжда се радват най-много гъбарите

Около час продължи проливният дъжд в Ардино, който се изля над родопското градче по обед. Засега няма информация за наводнени къщи или придошли дерета, съобщиха за Радио Кърджали жители на Ардино. Градушка не е паднала в града, уточниха хората. На времето най-много се радват гъбарите, коментира един от тях - Гюнейт Кьоров:  "Този пороен дъжд,..

публикувано на 14.06.24 в 14:46

Градушка удари Черноочене за втори път тази седмица

Градушка удари Черноочене за втори път тази седмица. Първият път е бил в понеделник и е била с големината на яйце. Имало е нанесени щети. Исмет Исмаил от общинксата администрация в Черноочене съобщи: "Градушка днес имаше, но слаба. В понеделник падна градушка с големината на яйце в село Безводно. Реколтата на хората е унищожена, имаше също и..

публикувано на 14.06.24 в 14:35