Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жилищният комплекс “Младост” в Кърджали не е изключен от обхвата на синята зона

Жилищният комплекс “Младост” в Кърджали не е изключен от обхвата на синята зона. Това стана ясно на проведеното обществено обсъждане за промяна в наредбата за синята зона. Поводът за уточнението бе твърдение, че в публикации в медиите се казва, че в к-с "Младост" няма да има платено почасово паркиране, заради недоволството на живущите. Мустафа Ахмед, председател на Комисията по транспорт и комуникации в общинския съвет заяви: 

 "Никъде в наредбата до момента няма предложение " Младост" да отпадне като район, за да бъдем коректни към нашите съграждани".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Галъп" с данни, два дни преди вота: Над 10% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание, според декларациите на респондентите, е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко..

публикувано на 07.06.24 в 10:21

Очаква се българските изселници в Одрин активно да гласуват на вота в неделя

В Одрин ще има висока активност на изборите за народни представители и членове на Европейския парламент в неделя, прогнозират представители на българските изселници в турския град.  Очаква се българските изселници, които са в Одрин активно да гласуват на вота в неделя, посочи Мустафа Акан, който е представител на изсилническата организация “Балкански..

публикувано на 07.06.24 в 10:05
Галин Цоков, министър на образованието

Анализи на резултатите от зрелостните изпити и НВО след IV клас ще представи МОН

В 12 часа в Министерството на образованието и науката ресорният министър проф. Галин Цоков ще представи анализ на резултатите от държавните зрелостни изпити и от Националното външно оценяване в 4-ти клас, които се проведоха миналия месец.  Близо 47 000 дванайсетокласни се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46 000 на..

публикувано на 07.06.24 в 09:05

Времето ще бъде слънчево и топло

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°, в Кърджали и Хасково - около 31°, в Смолян 22°. Над планините ще бъде предимно слънчево. В..

публикувано на 07.06.24 в 08:42
Хор при НФА

Аплаузи за ансамбъл "Филип Кутев" в Кърджали

Ансамбъл „Филип Кутев" представи премиерно в Кърджали най-мащабния и революционен концерт - спектакъла "Извори" като част от "Турне 2024", заедно с "Quanto Quartet". Артистите от ансамбъла изправиха на крака публиката, а тя дълго ги аплодира. Хорът на ансамбъла бе дирижиран от Георги Генов. В залата прозвуча и космическата песен “Излел е Делю..

публикувано на 06.06.24 в 22:50

Нови детски площадки в 15 села в община Кърджали

Девет населени места в община Кърджали се сдобиха с новоизградени детски площадки. На новите придобивки вече се радват в селата Широко поле, Звезделина, Калоянци, Мургово, Перперек, Горна крепост, Долна крепост, Чифлик и Жинзифово. До дни ще бъдат завършени площадките в още 6 села: Сипей, Мост, Звиница, Конево, Рани лист и Висока поляна. Така в..

публикувано на 06.06.24 в 17:22

Лични лекари от Момчилград се съмняват в скрита заболеваемост от коклюш

Семейни лекари от Момчилград имат съмнения за скрити случаи на коклюш в общината , съобщи д-р Невин Садъкова. Д-р Невин Садъкова: “Мисля, че при нас има неоткрит коклюш. Не може да бъде открит, защото хората не искат да дадат едни 50 лева за изследване.“  Тестовете за коклюш са платени от пациента, вземат се подобен начин като..

публикувано на 06.06.24 в 17:15