Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мухаррем Мухаррем е избран за председател на Общинския съвет в Кърджали

Снимка: Радио Кърджали

Новият председател на Общинския съвет в Кърджали се казва Мухаррем Мухаррем от ДПС. Той бе избран с 27 гласа в негова полза от временната комисия по избор на председател на местния парламент. 

За другите двама, предложени съответно от ГЕРБ и Възраждане, Гроздан Колев и Даниела Петрова, бяха подадени по 6 бюлетини. В залата гласуваха 41 общински съветници. Гласуването бе проведено с таен вот в стаичка с интегрална бюлетина.

Мухаррем Мухаррем е роден през 1978 г., в Кърджали, семеен, с едно дете. Бил е зам.-кмет на общината, общински съветник, председател на постоянна комисия и член на различни комисии в местния парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Очакват се достатъчно валежи през юни. Лошото е, че падат наведнъж

Въпреки високите температури, се очаква прогнозните количества дъжд за месец юни да бъдат изпълнени, каза Теодора Петрова, директор на Хидрометеорологична обсерватория в Кърджали. "Лошото е, че тези количества вече падат за кратко време. В много малко дни, за много кратко време падат големи количества валежи. През май месец за час, час и половина са..

публикувано на 11.06.24 в 11:59

Забраняват плажа по обед в Гърция, заради опасни тридневни жеги

Температури до 44 градуса по Целзий в рамките на три дни прогнозира Националната метеорологична агенция в Гърция. Властите предупреждават туристи да не ходят на плаж по обед. Гражданска защита взе извънредни мерки по предпазване от високите температури. Държавните служители работят дистанционно да края на седмицата. Общините затвориха училища и детски..

публикувано на 11.06.24 в 11:28

Мъск обмисля забрана на Apple в компаниите си, ако бъдат интегрирани с ChatGPT

Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще забрани устройствата на Apple Inc. в своите компании, ако софтуерът за изкуствен интелект на OpenAI бъде интегриран в тях на ниво операционна система, определяйки подобно обвързване като риск за сигурността, съобщава Блумбърг. Забележките последваха презентация в понеделник от Apple Inc., когато производителят на..

публикувано на 11.06.24 в 11:21

ДПС с най-много гласове и в евровота в 9-и МИР - Кърджали

Районната избирателна комисия (РИК) в 9-и МИР - Кърджали публикува резултати при 100% обработени секционни протоколи от изборите за Европейски парламент, произведени на 9 юни. И в този вот Движението за права и свободи е на първа позиция в в 9-и МИР - Кърджали с  75,22% от действителните гласове. Коалицията  ГЕРБ/СДС е със 7,72 на сто. Останалите..

публикувано на 11.06.24 в 11:09

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък..

публикувано на 11.06.24 в 11:02

ДПС е на първо място в Смолян

Движението за права и свободи е първа политическа сила в област Смолян с 32.41% от действителните гласове в изборите за народни представители, според данните от обработени в РИК 100% от протоколите от секционните избирателни комисии. ГЕРБ/СДС се нарежда на втората позиция с получени 28.70% от гласовете в 22-ри многомандатен избирателен район...

публикувано на 11.06.24 в 09:48

ПП ГЕРБ е първа в Хасково, следвана от ДПС

При обработени 100% от протоколите в РИК-Хасково, ГЕРБ/СДС е първа политическа сила с получени 33.04% от действителните гласове в 29-и многомандатен избирателен район, следван от  Движението за права и свободи, за което са гласували 22.71% от избирателите. Третата позиция е за ПП "Възраждане" с 12.48%, следвана от к оалицията от партии "Продължаваме..

публикувано на 11.06.24 в 09:33