Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрифт шоу събира средства благотворително

Клуб "Колите в Смолян" организира поредното благотворително дрифт шоу в помощ на тежко пострадал млад мъж. Днес от 13.00 ч организаторите канят всички родопчани на полигона в село Полковник Серафимово, за да помогнат на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив. Момчето има частично прекъсване на гръбначния мозък след катастрофа. Семейството му пробва лечения в цял свят, но за жалост на този етап са неуспешни. Лекарите обаче дават надежда за възстановяването на младия мъж, тъй като през цялото време не спира да тренира, полага неимоверни усилия и се не отказва за миг да стъпи на краката си. В този момент семейството му, което до сега се е справяло само с разходите по лечението, не разполага с необходимите средства да продължи лечение в Тайланд, където медиците му дават 85 процента шанс за пълното му възстановяване. Именно затова представители на „Колите в Смолян“ се включват в благородната инициатива.
Само за миналата година момчетата от „Колите на Смолян“ са организирали четири благотворителни кампании, в които са събрани над 32 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отново върнаха в прокуратурата делото срещу Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали отново прекрати съдебното производство и отново върна на прокуратурата делото за катастрофата край Загорско и смъртта на 6-месечно бебе. В продължаващия шеста година процес подсъдими за причиняване на смърт по непредпазливост са експредседателят на ДПС и партия ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед.  Държавното..

публикувано на 13.05.24 в 17:13

Два нови случая на коклюш в Кърджали, един в Хасково

Нови 2 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават от институцията. Намаляват заболелите с варицела, 15 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 29 април до 5 май, когато регистрирани са били 40. Острите респираторни заболявания са под..

публикувано на 13.05.24 в 15:11

Само една бъдеща майка е проявила интерес към ваксината срещу коклюш в Кърджали

Все още няма засилен интерес за ваксиниране от бременни жени срещу коклюш в област Кърджали.  Към момента интерес е проявила само една бъдеща майка. В Регионалната здравна инспекция работи специален имунизационен кабинет за поставяне на препоръчителна ваксина срещу заболяването. Целта е да бъдат ваксинирани колкото е възможно повече бременни жени..

публикувано на 13.05.24 в 14:56

Започна разследване на тежката катастрофа с 4 ранени край с. Върхари

Разследване на пътнотранспортно произшествие на главния път в района на село Върхари е започнато в полицията в Момчилград, съобщиха от МВР-Кърджали след тежкия пътен инцидент с четирима пострадали от неделя сутринта. По първоначални данни неправилно изпреварване е причинило катастрофата, при която лек автомобил „БМВ“ с 24-годишен водач при..

публикувано на 13.05.24 в 13:35

В петък е първата матура за зрелостниците - по български език и литература

Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще с проведе в петък, 17 май. Дванадесетокласниците от област Кърджали, които са подали заявления за участие в него са 1212. Няма промени във формата и начина на провеждане на изпита. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на..

публикувано на 13.05.24 в 12:54
АРХИВ. Мястото на инцидента при село Загорско.

Делото за катастрофата край Загорско, с участие на политик, тръгва отново

Малко повече от пет години след катастрофата край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, в Окръжния съд в Кърджали започва отново делото срещу участниците в нея - бившия лидер на ДПС и партия ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед. Те са обвинени в причинавяне на смърт по непредпазливост по време на пътнотранспортно..

публикувано на 13.05.24 в 10:31

Облачно и дъждовно, в планините сняг

През нощта ще бъде предимно облачно и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд.  Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще..

публикувано на 13.05.24 в 08:59