Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин положи клетва за още 6 години като президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат.

71-годишният Путин беше преизбран на поста през март. 

Той е на власт от близо четвърт век, но през 2020 г. промени конституцията на страната, за да може да получи правото на два допълнителни шестгодишни мандата. На теория, той може да остане на власт до 2036 г., когато ще е на 84 години. 

На церемонията днес нямаше представители на ЕС, САЩ, Великобритания, Германия, Полша и Чехия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

През нощта почти тихо, утре локални валежи и градушки

През нощта ще е почти тихо и в повечето райони временно валежите ще спрат, г лавно в Северозападна и Южна България облачността ще се разкъса. Утре облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални..

публикувано на 28.05.24 в 17:25

Създават Национална телефонна линия за пострадали от домашно насилие

Над 6,2 млн. лв. ще струват мерките, включени в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024 – 2026 г.   Документът е разработен въз основа на постъпили предложения от заинтересованите страни и беше приет от Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие днес . Заседанието на Съвета беше..

публикувано на 28.05.24 в 16:55

На малката матура по математика се явиха близо 1000 деца от областта

На национално външно оценяване по математика са се явили 963 четвъртокласници в област Кърджали. Това съобщи Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието в Кърджали. До изпита са допуснати 1020 ученици, 57 от тях не са се явили.  " Националното външно оценяване  по математика премина спокойно  на територията на..

публикувано на 28.05.24 в 15:37

Весел детски празник цял ден на 1 юни в Кърджали

Община Кърджали и Общинският детски комплекс канят всички малки и големи момичета и момчета и родителите им на Първоюнски детски празник, на 1 юни /събота/, в Градската градина, който ще продължи през целия ден. От 10.30 часа започва Празничната програма на талантливите момичета и момчета от Детска вокална група „До Ре Ми” , Школа за модерни и..

публикувано на 28.05.24 в 15:30

Избраха Станислав Дечев за председател на Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Хасково Станислав Дечев беше избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. Решението кметът на Хасково да оглави Южен централен район беше взето на заседание днес. Южен централен район обединява областите Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали. На днешното заседание беше приета..

публикувано на 28.05.24 в 14:10

В "Славейков" маратонът на четенето продължава

За деветнадесета година инициативата „ Маратон на четенето “ в Средно училище „ Петко Р. Славейков“ се организира съвместно с Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров“ и започва през април месец. В събитието са включени над 680 ученици от начален етап на обучение . Всеки един от малките възпитаници чете свое любимо литературно произведение на г-жа..

публикувано на 28.05.24 в 14:03

Паспортните звена създадоха организация за вота на граждани без валидни документи

В седмицата преди 9 юни, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е..

публикувано на 28.05.24 в 13:35