Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високи цели и повече мандати си пожелават основните политически сили в Хасково


Високи цели и повече мандати от преди си поставиха основните политически сили в Хасково на старта на предизборната кампания. Обобщение на Божидар Събев: "За ГЕРБ-СДС ще е най-важното да се стабилизира икономиката. Да се спре тегленето на външни заеми и социалните плащания да се покриват с реално заработени в държавата пари. Делян Добрев си пожелава поне още един депутат от Хасково спрямо предишния парламент. Бившият финансов министър Асен Василев, очаквано ще води кандидати на коалицията ПП-ДБ. Листата представи неговата подгласничка от ДБ Катя Панева: "Специално от този бюджет в област Хасково бяха разпределени 183 милиона, във всяка една община достигнаха". Позитивна кампания и пълно противопставяне на модела на ГЕРБ обещаха от столетницата в Хасково. Техен водач ще бъде зам.-председателят на столетницата Атанас Зафиров. "Смятам, че последователната политика, която показахме през последните месеци и години, дават основание да смятаме, че българските граждани ще разчетат правилно нашите послания, и ще ни дадат своето доверие", казва Зафиров. Зам.-председател на партия  ще води и листата на ДПС- това е роденият в Хасково Станислав Анастасов - бивш министър на екологията в кабинета на Орешарски. "Това, в което мога да бъда полезен, е да се търсят инвестиции. Аз имам външните контакти, като отговарящ и за външната политика на партията". Другите две парламентарни партии - "Възраждане" и ИТН също регистрираха листи. Очаквано, листата на "Възраждане" ще води депутатът от последните три парламента Георги Георгиев, който е и областен лидер. Водач на листата на ИТН ще бъде ново лице в политиката - това е офицерът от резерва Александър Марков".

31 партии и коалиции са се регистрирали в РИК в Хасково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

В Гърция предвиждат скорошно отваряне на граничният пункт "Рудозем - Ксанти"

Според гръцкия министър на транспорта Христос Стайкурас скоро ще отвори граничният пункт Рудозем - Ксанти.  Нов скоростен път ще свързва Гърция с България. Проектът е приоритетен за транспортните връзки в Евросъюза, заяви Стайкурас.  Връзката между Ксанти и Рудозем е пред приключване. На гръцка територия отсечката е 8 километра.  Oт българска..

публикувано на 30.05.24 в 15:04
Откриване на Спортната зала в Белоградчик, Снимка: Община Белоградчик

Николина Чакърдъкова ще пее в Кърджали

Неврокопската певица Николина Чакърдъкова, дъщеря й Мария и Петя Шапкова ще изнесат концерт в Кърджали на Арена Спартак, входът е свободен. Събитието ще се проведе на 2 юни, неделя . Това съобщи за Радио Кърджали  Николина Чакърдъкова. "С оркестър с танцьори,  с  Мария Чакърдъкова, Петя Шапкова.  Те просто пожелаха да подарят..

публикувано на 30.05.24 в 14:15

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от Националната агенция за приходите. За периода от завършване на средното до започване на..

публикувано на 30.05.24 в 13:11

Габриела Руменова: Безопасността е най-важна при избора на играчки за децата за 1 юни

Преди да купят играчка за детето си за 1 юни, родителите да научат кой е производителят и фирмата, това посъветва преди Международния ден на детето, 1 юни, Габриела Руменова от "Ние, потребителите".   Експертът препоръчва те да се информират от регистъра на системата на Европейската комисия Safety Gate кои от тях са забранени и поради какви..

публикувано на 30.05.24 в 12:24

Голям е интересът към детското риболовно състезание

Близо 80 деца вече са записани за Детския риболовен турнир, който ще се проведе на брега на яз. "Студен кладенец". Това съобщи Борис Андреев, председател на Сдружението на риболовците от Каскада "Арда". Състезанието ще се състои на 1 юни - Деня на детето, край село Широко поле. Организатори на събитието са Сдружението на риболовците от..

публикувано на 30.05.24 в 11:29

Започнаха ремонти на улици в кварталите „Студен кладенец“ и „Байкал“ в Кърджали

Започнаха ремонтите на общо 10 улици в два квартала на областния град - „Студен кладенец“ и „Байкал“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кърджали. Основен ремонт ще бъде извършен на улиците „Язовирска“, „Металург“ и „Брацигово“ в кв. „Студен кладенец“ , на стойност 3 407 615 лв. Текущи ремонти са предвидени за още две улици в квартала –..

публикувано на 30.05.24 в 10:56
Гласуване на хора от село Сърница общ. Минерални бани в подвижни секции за хора с увреждания

Разкриват 21 секции за хората с увреждания

Общо 21 секции за гласуване на лица с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще бъдат разкрити на територията на седемте общини в област Кърджали.  Най-много са в община Кърджали - 11, като всички те ще бъдат разположени в училища в областния град. В община Кирково са 4 - по една във всяко по-голямо населено място - Кирково, Бенковски,..

публикувано на 30.05.24 в 10:43