Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена е задържана за притежание на канабис в Смолян

Снимка: ОДМВР-Видин

Жена е задържана за притежание на високо рискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Смолян.

При полицейска проверка 39-годишната смолянчанка е спряна на ул. “Дичо Петров“ в областния град. Водачката е отказала да направи тест за употреба на наркотични вещества. Последвало е претърсване в автомобила ѝ. В него са открити и иззети 2,12 грама суха растителна маса, реагираща на канабис при извършен наркотест.

В хода на работата по случая е проверено и обитаваното от нея жилище, където униформените открили още 12,8 грама канабис. Жената е задържана до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано бързо производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бейсим Емин е първият избирател в Глухар

  Началото на изборния ден в село Глухар беше дадено в 7.20 ч. Бейсим Емин е първият избирател, който пусна бюлетини в 129-та секция в селото. Комисията попита избирателя първо дали ще гласува и в двата вота, след това как ще гласува - с хартиена бюлетина или с машина.  Той избра традиционния начин, с хартия.

публикувано на 09.06.24 в 07:46

Препълнени автобуси с желаещи да гласуват в Кърджали

Наши изселници, които от дълги години живеят в Турция, от 1989 г., си идват днес, за са гласуват.  Друг път упражняват правото си там, където живеят, но този път използват организирания за тях безплатен транспорт. По техните думи четири фирми возят желаещи да гласуват в Кърджалийско.  Автобусите са били препълнени. Наложило се е да пуснат и..

публикувано на 09.06.24 в 07:31

Гласуваме за 50-то Народно събрание и за представители в Европейския парламент

Днес България отново гласува. Този път за национален и за европейски парламент. Гласуването отново ще е с машини и с хартиени бюлетини, като номерата на партиите са еднакви и за двата вида избори. Изборният ден ще започне в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред секциите има още желаещи, те ще могат да гласуват, но не по-късно..

публикувано на 09.06.24 в 07:01

В 166 секции гласуват българските граждани в Турция

Гласуването на изборите "2 в 1" в Турция ще се осъществи в 166 секции. Подготовката за вота премина спокойно, а основният въпрос днес е свързан с активността на избирателите. От изселническите организации отчитат умора сред гласоподавателите, защото това са шестите поред избори за Народно събрание в рамките на три години. Секциите в..

публикувано на 09.06.24 в 06:52

Слънчев ще е денят над Източните Родопи

Днес отново ще бъде слънчево. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Горещо време с максимални температури между 31° и 36°, в София – около 31°. В Кърджали температурата ще достигне 32°, в Хасково..

публикувано на 09.06.24 в 06:37
Таня Светлинова

131 кандидати се състезават за четирите мандата от Смолян за българския парламент

Общо 131 кандидати, номинирани от 31 партии и коалиции, регистрирали листи в 22-ри многомандатен избираателен район - Смолянски, ще се състезават за четири мандата в 50-то народно събрание на България в предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни. Според предварителните списъци, имащите право на глас в избора за Народно събрание от Смолянски МИР са около 96..

публикувано на 09.06.24 в 01:07

Чапловата колония в река Арда в центъра на Кърджали се измества

Изместване на местообитанието на известната сред орнитолози от страната и чужбина чаплова колония в рамките на река Арда в центъра на Кърджали се наблюдава през настоящата година . За БТА Христо Христов, експерт биоразнообразие във Фондация „По-диви Родопи“ каза, че основната причина е изсъхването на дърветата, по които птиците гнездяха в досега..

публикувано на 08.06.24 в 17:13