Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предимно слънчев вторник

Снимка: Божидар Чолаков - Радио Кърджали

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 24°, Хасково 26°, Смолян 19°. 

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Арт галерия Кръг е домакин на фотоизложбата "Етнопалитра - лицата на балканския фолклор"

Този следобед от 18 часа в Арт галерия Кръг на бул. Тракия в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра - лицата на балканския фолклор". Инициативата е в рамките на "Мултикултурния град 2024". Автор на снимките е журналистът Георги Кулов. 

публикувано на 03.06.24 в 11:49

При специализирана операция на територията на областта са проверени 3150 превозни средства

3150 моторни превозни средства са проверени при специализирана операция на територията на областта в периода от 15 май до 31 май с цел ограничаване на нарушения на ЗДвП и предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици. Констатираните нарушения са..

публикувано на 03.06.24 в 11:42

Ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 11:34

На 7 юни започва изплащането на пенсиите чрез пощенските станции

Изплащането на пенсиите през юни чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък). Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г. За това информират от Националния осигурителен институт (НОИ).  Датата за изплащане на..

публикувано на 03.06.24 в 10:37
черни трюфели

Митнически служители задържаха 60 кг контрабандни трюфели

Опит за контрабанда на черни трюфели предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.  На 26.05.2024 г. на пункта пристига лек автомобил с турска регистрация на път от Турция за България. Водачът - български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки, които да декларира. По метода „анализ на риска“ превозното средство е..

публикувано на 03.06.24 в 10:23

17 картини на бивши и настоящи възпитаници на СУ "Отец Паисий" в благотворителен търг

17 картини на бивши и настоящи възпитаници на СУ Отец Паисий в Кърджали участват в първия по рода си благотворителен търг с тайно наддаване, който събира средства за лечение и възстановяване на нуждаещи се кърджалийци. Аукционът ще продължи до 11 юни, а информация за него може да се намери в социалните мрежи и сайта на училището. От трети до шести юни..

публикувано на 03.06.24 в 10:10

В Смолян откриват изложба с илюстрации по "Диви разкази" на Хайтов

Изложба с илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов ще бъде открита в залата на Държавния архив в Смолян. Експозицията включва илюстрации и творби дърворезба, представящи „Диви разкази“ през погледа на студенти и ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване..

публикувано на 03.06.24 в 09:57