След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Янка Николова от Съюза на глухите в Кърджали: Обществото говори красиво, но дела няма

Тихо, без гръмка музика и луди танци. Така членовете на Съюза на глухите в Кърджали празнуваха и отбелязаха 84 години от създаването на своята организация, една от най-дълголетните организации на хора с увреждания в България. Тя възниква на 12 юли..

публикувано на 14.07.18 в 19:05

Наши кинаджии учат американците как се купуват избори (видео)

От 30 до 50 000 души в работеща възраст годишно напускат страната по финансова или друга причина. Статистиките сочат, че българският емигрант е най-големия чуждестранен инвеститор в България. Годишно той превежда на свои близки около 1,5..

обновено на 11.07.18 в 09:36

Чужденци възраждат Любино

Село Любино се счита за едно от най-бързо обезлюдяващите села в област Кърджали. Родопското село се намира на  46 км. от областния град Кърджали и на също толкова разстояние от общинския център Ардино, на границата между кърджалийска и смолянска..

публикувано на 09.07.18 в 15:55

С риба, хора и песни премина първият риболовен фест "Дяволски мост 2018"

В събота община Ардино представи първото издание на риболовния фестивал "Дяволски мост" 2018.  Участниците в рибния фест бяха разпределени в три категории - мъже, жени и деца. Гюнай Карабекиров стана победителят сред мъжете. Той взе специалната..

публикувано на 09.07.18 в 13:59

С малкия влак в деня на Велинград

"С малкия влак в деня на Велинград" е поредната инициатива на гражданско сдружение "За теснолинейката"  п о повод Велинградските празници на културата. Родолюбивата група организира тази инициатива за втора поредна година. От община Велинград ще..

публикувано на 06.07.18 в 16:47

Хоро при извора ще се вие във Велинград

От утре във Велинград започват "Велинградски празници на културата". Западно родопският град отбелязва и 70 години от обединението на трите села Лъджене, Каменица и Чепино, които днес носят името на партизанката Вела Пеева.  В събота с началото на..

публикувано на 06.07.18 в 15:46

Дъждовете унищожиха земеделска продукция

Проливните дъждове от изминалата седмица нанесоха доста щети на земеделските култури, като предизвикаха появата на мани и други болест. Картофената мана при доматите е поразила доста насаждения. При този проблем агрономът Антон Русчуклиев препоръчва,..

публикувано на 06.07.18 в 15:08
nestinari

Тайнството на нестинарството

Първите съобщения за тайнствени хора от Странджа планина, които танцуват върху пламтяща жарава с боси крака и с икона в ръце се появяват преди повече от век. Нестинарите, мнозинството от които жени, изричат пророчества в огъня, които вярват, че идват..

публикувано на 03.07.18 в 14:02

Дали да се разрешат монокините на плувния басейн в Кърджали?

В очакване на по- топли дни от днешния продължаваме с темата плувен басейн. Обикновено там се ходи, за да се спортува. Но не винаги това е водещият мотив. Басейна е и място за социални, а и не само социални контакти, за това предложението..

публикувано на 28.06.18 в 18:35

Девин е град приказка в сърцето на Родопите

В този дивен и примамлив кът от Родопите може да се насладите на чист въздух, красива природа и тишина. Девин е мястото където ще се почуствате природени от удивителното съчетание на величествени планини, реки и минерални извори. Природните..

публикувано на 26.06.18 в 17:06