След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Димитър Костадинов: Човек трябва да говори с действия, не с думи

Младите българи, които живеят и работят в чужбина, продължават активно да се интересуват от съдбата на България. Много е важно човек като има мнение, да го изкаже по всеки възможен начин, а изборите са точно един от тези начини. Така смята Димитър..

публикувано на 26.05.19 в 17:13

Гергана Вакарелова: Демокрацията е привилегия и трябва да се възползваме от нея

Гласуват ли младите хора днес?  Често ги обвиняват, че не се интересуват от бъдещето на страната си, че са вперили поглед в себе си, кариерата или следването си. Особено тези, които живеят извън България. Така ли е наистина, имат ли политическа и..

публикувано на 26.05.19 в 16:30

Активно гласуват и в община Сен Жос, побратимена с Кърджали

Българските граждани в Белгия ще гласуват на евроизборите в 6 секционни комисии, като 4 от тях в град Брюксел, една - в Льовен и една - в Гент. Очаква се по-голяма активност, тъй като много от нашите сънародници работят в европейските институции. Броят..

публикувано на 26.05.19 в 13:56

Ангелина Хаджиева: Да не позволяваме на смартфоните да управляват живота ни

24-и май е един от най-светлите празници за нашето училище, каза Ангелина Хаджиева, директор на Професионалната гимназия "Руска Пеева" в Джебел. Празнуваме знанието и просветата, допълни тя и добави, че невежеството няма свой празничен ден ...

публикувано на 24.05.19 в 13:33

Милко Багдасаров: Желая на нашите ученици да чувстват училището като свой дом

Най-голямото учебно заведение в Южна България, както всяка година, изпраща около сто абитуриенти . Днес, 24-и май е и денят, в който те ще се разделят с любимото училище. След вълнуващото училищно тържество, зрелостници и останалите ученици,..

публикувано на 24.05.19 в 11:04

Ангел Момчилов: Наблюдава се значително увеличение на делата в Административния съд

Ангел Момчилов е роден в Кърджали. Завършва висше юридическо образование и започва като съдия-изпълнител в Районния съд в Момчилград. Минава по йерархическата стълба в  Районния съд в Кърджали - съдия, зам.председател и председател. От ноември..

публикувано на 22.05.19 в 14:17

Цветан Терзиев: Гордеем се с успехите на нашите ученици

Средно училище "Васил Левски" е най-голямото в община Крумовград. В него работят 97 души, от които 76 педагогически персонал. Обучават се 1003 деца от I до XII клас. От тази година школото е иновативно. Във всяка класна стая има монтиран мултимедиен..

публикувано на 22.05.19 в 10:27
Село Дрангово

Дрангово ще отбележи двоен празник на 24 май

Кирковското село Дрангово ще отбележи двоен празник на 24 май. В петък жителите на пограничното село ще отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и празника на село Дрангово.   Първият селищен празник на..

публикувано на 21.05.19 в 08:37

Артефакт от Кърджали е в основата на научна сензация

Находка от праисторическото селище, което се намира в центъра на Кърджали, е в основата на научната хипотеза, че на Балканите за пръв път в света се появява т.нар. Нефритена култура. Малкият артефакт е един от емблематичните за България паметници от..

публикувано на 20.05.19 в 15:05

Богатствата на накита и природата показват в Нощта на музеите в Кърджали

За първи път Регионалният исторически музей в Кърджали вади от фондовете си редки експонати - накити и минерали, които ще бъдат представени в изложбата "Минерали и благородни метали - красота в накита". Тя ще бъде открита по време на Нощта на музеите,..

публикувано на 17.05.19 в 17:55