След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Кърджали и "Студен кладенец" рай за зимуващи редки птици

Къдроглави пеликани, кафявоглави потапници, големи нирци, шилоопашати патици, речна чайка с лятно брачно оперение. Това са само част от по-интересните, редки и защитени видове птици, които бяха забелязани по време на среднозимното преброяване на..

публикувано на 16.01.19 в 16:25

За бебето Александър, майка му, институциите и хората

На 21 януари съдът в Смолян ще се произнесе по казуса с бебето на родилката от село Арда. Предстои районните магистрати решат за колко време бебето ще бъде в приемно семейство и дали ще бъде върнато на майката Симона.  Случаят за отнето новородено от..

публикувано на 16.01.19 в 15:31
Момчил Неков от Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент/БСП

89 % от българите биха си купували продукти с наименованието „планински“

През този месец в Смолян ще бъде организирана публична, обществена дискусия за популяризирането на българските „планински“ продукти, тъй като чисто асоциативно, тези продукти се свързват най-вече с Родопите -  коментира българският евродепутат Момчил..

публикувано на 16.01.19 в 13:46
 инж. Хасан Азис, заместник-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали.

Структурата на ДПС в Кърджали на 29 години

На 8 януари преди 29 години е създадена кърджалийската структура на ДПС. Това става в частен дом. Преди това, на 4 януари във Варна са положени основите на движението като такова. Това е предшествано от взетото на 29 декември от Централния комитет на..

публикувано на 08.01.19 в 13:43

Никола Чанев поздрави всички жители на областта с Рождество Христово

Областният управител на Кърджали Никола Чанев поздрави всички жители на областта със светлия християнски празник Рождество Христово. Като им пожела здраве, много усмивки и любов. 

публикувано на 25.12.18 в 10:31

Писмо до Дядо Коледа

Остават точно 20 дни до Коледа.  Белобрадият старец вече няма търпение да изпълни желанията на децата, които му изпратят писма. Затова в пощенските клонове в страната има специална кутия за писма до Дядо Коледа.  За да ги получи той, посланията..

публикувано на 04.12.18 в 12:15

Златото връща хората в Крумовград

Може ли човек да предпочете Крумовград пред Франция? Какво означава европейските правила да се приложат на българска почва. Какво кара хората отново да повярват в страната си и търсят в нея бъдеще за себе си и за своите деца. Това е една история от..

публикувано на 04.12.18 в 11:11

Общински съветници в Кърджали ще получат близо 20 хиляди лева заплати

41 общински съветници в Кърджали ще получат близо 20 хиляди лева заплати за участието си в предстоящата декемврийска сесия на местния парламент. Такъв е размерът на сумата и тя се получава, ако има проведено заседание. Радослав Милев, съветник от..

публикувано на 04.12.18 в 10:01

Вили Бонина: Полицията е моето второ семейство

Българската полиция отбелязва днес професионалния си празник. Честването на 8 ноември - Архангеловден, е въведено през 1924 г. За определяне на светеца-патрон е потърсена  консултация от Светия синод, който дава писмено становище, в което..

публикувано на 08.11.18 в 11:44

Преминаването от зимно към лятно часово време може да причини инфаркт

Европейската комисия предложи край на смяната на часовото време в целия Европейски съюз. Така България застава пред избора на зимно (астрономическо) или лятно часово време, като решението трябва да бъде взето до април 2019 г. Какви обаче..

публикувано на 05.11.18 в 14:10