След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Българският трибагреник на Роженските поляни

В четвъртък разпъват българският трибагреник на Рожен

В четвъртък, 18 юли, от 13:00 часа спортистите на България Тервел Пулев, Екатерина Дафовска и мнго други ще се включат в инициативата „Знамето на Рожен – Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни...

публикувано на 16.07.19 в 14:11
Варненски плаж-2

Почивка с детето - какви лекарства трябва да носим?

Лятото е вече в разгара си. Идва и дългоочакваната почивка. Естествено е, че искаме децата ни да се чувстват най-добре и да не се разболеят на морето. В приготвянето на багажа, основните неща които трябва да вземем със себе си са лекарствата..

публикувано на 16.07.19 в 11:51

Ученици от Чепеларе създадоха автомобил изминаващ близо 600 км с 1 кВтч

Ученици от Чепеларе създадоха кола, изминаваща близо 600 км с един киловатчас енергия.  Благодарение на любовта си към инженерните науки и автомобилите ученици и студенти от Чепеларе, Бургас и Русе мериха сили със свои връстници на състезание за енергийна..

публикувано на 12.07.19 в 11:00

Наши сънародници в Гърция за бедствието там

Във Фейсбук страницата на радио "Кърджали" ви показахме щетите на бурята в Северна Гърция в региона на Комотини и Ксанти, която нанесе поражения върху имуществото на хората и земеделските култури . За седем загинали съобщават гръцките медии. Пламен..

публикувано на 12.07.19 в 09:57

Рязко нарасна броят на болните от туберкулоза в Кърджали за първото полугодие

Застрашително расте броят на заболелите от туберкулоза в област Кърджали. 20 са новооткритите пациенти за първите шест месеца на годината. Само за последния месец юни новите случаи са пет.  Досега завършвахме годините  с 24-25 новооткрити..

публикувано на 11.07.19 в 13:05

Деца стават събирачи на знание в образователно-приключенски академии "Забавно лято"

За пета поредна година в пет български региона, 12 общини, 25 градове и села ще се проведе програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Тя е част от стратегията за социална отговорност на световноизвестна тютюнева компания и има за цел да подпомага..

публикувано на 10.07.19 в 17:21

Себихан Мехмед: До месец в Ковил ще потече вода в чешмите

За първа година община Крумовград организира Плувно лято за най-малките жители на града и близките села. А вече втори път общината е инициатор и на безплатно футболно лято за децата, в което квалифициран треньор работи с бъдещите звезди на футболния..

публикувано на 10.07.19 в 16:25

Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт

Две актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт. На 13 юли (събота) от 19.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и..

публикувано на 10.07.19 в 11:14

Д-р Максим Беневисти: Добрината е тук, в България

Знае ли се цялата истина за еврейския въпрос в България в периода 1941- 44 година? Преди дни в Неделино бе открита паметна плоча в знак на почит към евреите, полагали принудителен труд в Източните Родопи. По това време е в сила   Законът за защита на..

публикувано на 08.07.19 в 16:00

Кърджалийци победиха в Регата "Френдшип"

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб "Веселин Вангелов" се представиха отлично на регата "Френдшип", която се проведе за трета година в акваторията на Егейско море. Екипажът с капитан Мирослав Шопов се класира на първо място в своя клас, "Спорт", и зае..

публикувано на 08.07.19 в 14:35