След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Животът на хората в планината

Това е една история за немотията, за трудния живот, за помъчените хората, които живеят високо в планината. Там в самият й край, където Родопите се срещат с Рила край шосето до сергия е седнала жена - баба Хава. Тя продава билки, горски плодове,..

публикувано на 10.09.18 в 17:29

Актриса от Кърджали се снима в касови сериали в Истанбул

В следващите редове ще ви запознаем с едно момиче за което мечтите нямат граница, в буквалия и в преносния смисъл на думата, защото се снима във филмови продукции извън страната. Харика Мирославова е актриса, родом от Кърджали, завършила е..

публикувано на 10.09.18 в 16:27

Над 3000 бяха участниците в 17-тото издание на фестивала в Неделино

През почивните дни Неделино бе център на фолклорни изяви от цялата страна и чужбина. Приключи 17-тото издание на Национален фолклорен фестивал Неделински двуглас и народно пеене с международно участие. Над 3000 бяха участниците, повече от 100..

публикувано на 10.09.18 в 15:42

Шинаси Сюлейман: Жителите на община Кирково се славят със своето трудолюбие

Кирково отбеляза празника на чушката.  Всяко читалище участваше с различни кулинарни изкушения приготвени от чушки. Всяко едно от 10-те културни средища на общината се бе постарало да покаже най-доброто от населеното си място. Масите бяха красиво..

публикувано на 10.09.18 в 14:34

Дъждовница следва нишката на съзиданието и става част от плетката на живота

За 13-ти път кърджалийското село Дъждовница чества на 7, 8 и 9 септември Празника на терлика. За поредна година той е част от Националния културен календар за отбелязване на Европейските дни на наследството.  Фестивалът ще премине под наслов "Следвай..

публикувано на 07.09.18 в 18:24

Кестените и чемширите в Кърджали загиват

Конският кестен и чемширът в Кърджали загиват, сигнализираха слушатели на Радио Кърджали. Кестените в Кърджали изсъхнаха много преди естественото есенно окапване на листата. Цели улици, засадени с едно от най-обичаните дървета, вече са ръждиво-кафяви,..

публикувано на 07.09.18 в 17:57

Треви и комари завладяха гробищата в Кърджали

Силно възмущение изказа пред Радио Кърджали гражданин, който е бил жестоко нахапан от комари, когато е посетил гроба на своите родители. Той е разговарял с работниците и е разбрал, че дори и те се страхуват да влизат в буйната растителност...

публикувано на 04.09.18 в 17:43

С любов към "Арда"

Ще ви разкажем за рокадите във футболен клуб Арда, за уволнените, за назначените, за разговорите, които се проведоха между тях. Ето и историята : ФК АРДА е клуб от град Кърджали, който участва във Втора професионална футболна лига. Основан е на 10..

публикувано на 30.08.18 в 12:05

Граничари се събраха в Черничево

 Преди години границите на България се пазеха от граничари. Почти всяко погранично село до 90-те години е имало застава и достъпът на външни хора до там е бил ограничен. Днес телената мрежа по границата я няма, но граничарите от черничевската застава се..

публикувано на 29.08.18 в 14:26

Дизайнерът Фатих Осман: Модата е детската ми страст

Младият дизайнер от Кърджали Фатих Осман спечели преди дни престижна награда "Дизайнер на годината" на светска церемония в Слънчев бряг. Тази година е дебютна на българския пазар за 21-годишния моделиер. През пролетта той представи първата си колекция в..

публикувано на 23.08.18 в 12:41