Проф. Бояджиева: ММС натриевият хлорит не лекува болести, а повлиява имунната система

Снимка: БГНЕС

Популярност у нас добива лечението с ММС-натриев хлорит (NaClO2), наричан още Miracle Mineral Supplement - Чудотворният минерален разтвор. Това е по-слаб окислител от кислорода и не може да окислява здрави телесни клетки. Проф. Надка Бояджиева от Медицинския факултет на Медицинския университет в София разясни за "Хоризонт до обед": 

Интервенозната употреба на натриевия хлорит е патентована в Австралия, но не като лекарство. В Европа се използва за изчистване на вода и храни. Хлоритът убива много микроорганизми. Това е дезинфектант. Не бива обаче да преекспонираме употребата му при онкологични заболявания. Има очистващ ефект например при клизми и рак на червата и рак на женските полови органи. Различните видове рак обаче са различни по механизъм на лечение. Има приложение при рак на кожните заболявания. Това вещество не лекува болести, а повлиява имунната система. Знаем за странични ефекти като гадене и повръщане. Много хора имат силно проявена слабост. До този момент няма доказано пряко токсично действие върху нормалните клетки в организма.

Цялото интервю с проф. Бояджиева можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Не откриха избягалия затворник при акция в Ловешко

Полиция и жандармерия продължават да издирват избягалия затворник Борис Иванов. Акцията се провежда в района на ловешките села Александрово, Дренов и Дойренци. Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч е започнало още снощи след като е бил подаден сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в..

обновено на 23.06.18 в 15:25

Демонстрация с искане за нов референдум за Брекзит се проведе в Лондон

Десетки хиляди протестират в Лондон срещу Брекзит с искане за провеждане на нов референдум за одобряване на заключителната сделката, която премиерът Тереза Мей  се очаква да сключи с ЕС.  От организаторите от групата "Народен глас" заявиха, че изминалите точно две години от референдума за Брекзит ще се запомнят само с парламентарни маневри по..

обновено на 23.06.18 в 15:08

Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин сами ремонтират път в района

Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин започнаха изкърпването на важна за живота в тези населени места пътна отсечка. Средствата за ремонтите близо 4 хил. лева са събрани чрез дарителска акция в социалните мрежи.   С лопати, кирки и метли и самоделни инструменти, приспособени за полагане на асфалт, жителите на оряховските села Горни..

публикувано на 23.06.18 в 14:40

Къщи в две села в община Летница нямат ток

Къщи в две села в община Летница са без ток, сигнализира пред "Хоризонт" кметът на общината Красимир Джонев. Връзката с енергодружеството не е възможна дори и през националния телефон, обясни той: "Тази сутрин ми се обадиха граждани от Кърпачево, че къщите им нямат ток. На националния телефон не могат да получат адекватна реакция. Аз се..

публикувано на 23.06.18 в 14:06

В Кюстендил откриха Празника на черешата

11-ят "Празник на черешата" беше открит в Кюстендил. Той ще продължи и утре богата програма. Още - от кореспондента ни Кирил Фалин:  Около 50 кметства, читалища, клубове, детски градини и училища участват в конкурса за най-добре аранжирана маса, щанд с череши, а късно през деня жури ще обяви победителя за най едра череша.  За традициите в..

публикувано на 23.06.18 в 13:22

Подменят водопроводите на пет села в района на Стражица

Водопроводите в пет села в община Стражица ще бъдат подменени. За новото водоснабдяване са осигурени 7 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.  Ще се подменят общо 29 километра водопроводна мрежа в селата Кесарево, Камен, Сушица, Асеново и Царски извор.  Сегашният водопровод е от етернитови и стоманени тръби и е полаган  преди..

публикувано на 23.06.18 в 13:05

Предупредителен жълт код за силен вятър е в сила до края на деня

До края на деня остава сила предупредителен жълт код за силен вятър в почти цялата страна с изключение на Югозапана България. Северозападният вятър ще бъде с пориви между 50 и 70 километра в час.  За Смолянска и Кърджалийска област има предупреждение и за интензивни валежи - локално до 30 литра на квадратен метър дъжд. 

публикувано на 23.06.18 в 12:57