Проф. Бояджиева: ММС натриевият хлорит не лекува болести, а повлиява имунната система

Снимка: БГНЕС

Популярност у нас добива лечението с ММС-натриев хлорит (NaClO2), наричан още Miracle Mineral Supplement - Чудотворният минерален разтвор. Това е по-слаб окислител от кислорода и не може да окислява здрави телесни клетки. Проф. Надка Бояджиева от Медицинския факултет на Медицинския университет в София разясни за "Хоризонт до обед": 

Интервенозната употреба на натриевия хлорит е патентована в Австралия, но не като лекарство. В Европа се използва за изчистване на вода и храни. Хлоритът убива много микроорганизми. Това е дезинфектант. Не бива обаче да преекспонираме употребата му при онкологични заболявания. Има очистващ ефект например при клизми и рак на червата и рак на женските полови органи. Различните видове рак обаче са различни по механизъм на лечение. Има приложение при рак на кожните заболявания. Това вещество не лекува болести, а повлиява имунната система. Знаем за странични ефекти като гадене и повръщане. Много хора имат силно проявена слабост. До този момент няма доказано пряко токсично действие върху нормалните клетки в организма.

Цялото интервю с проф. Бояджиева можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Пореден ден на протести за медиците от Ловеч

Пореден ден на протести за лекарите от ловешката болница - днес те блокираха за около 20 минути централна улица в града. Недоволството е заради неизплатени заплати и неясното бъдеще на болницата, която е в тежко финансово състояние от месеци. От началото на годината до сега  са закрити няколко болнични отделения, а около 50 лекари и медицински сестри..

публикувано на 26.04.18 в 14:07

Лекари опровергават твърденията за починала пациентка заради невъзможност от доплащане

Пациентски организации „Заедно с теб“ поискаха обяснение от мистър Кирил Ананиев за пациентка, починала в УМБАЛ „Света Екатерина“ на 22 април 2018 г. заради невъзможност, според тях, да си доплати медицинско изделие - аортна клапа, за което НЗОК заплаща по-ниска цена от 1 април 2018 г.  Пред „Хоризонт“ Пенка Георгиева от организацията..

публикувано на 26.04.18 в 14:01

Руслан Тошев: Ще направим всичко възможно да няма санкции за българските шахматисти

Ще направим всичко възможно да няма санкции за българските шахматисти. Това каза в интервю за предаването „12+3“ Руслан Тошев, председател на Българска асоциация по шахмат 1928, по повод на заплахата българските шахматисти да останат с нулев рейтинг в ранглистата на Международната шахматна федерация. Шахматна федерация България е поставила..

публикувано на 26.04.18 в 13:53

Линейка беше открадната снощи в Пловдив

Линейка беше открадната снощи в Пловдив. Специализираният автомобил е собственост на Медицинския център за спешна помощ "Евромед " и е бил паркиран пред офиса му на бул. "Христо Ботев". Директорът на медицинския център д-р Георги Георгиев установява, че линейката е открадната след 22.30 часа и веднага уведомява полицията. По думите му,..

публикувано на 26.04.18 в 13:40

Илия Вълков: Медии се използват, за да се решават бизнес интереси

Проблемите в медиите са проблеми на всички, каза в предаването „12+3“ журналистът от в. „Сега“ Илия Вълков. „За съжаление, ние направихме така, че по всякакъв начин отлъчихме хората, за които работим – нашата аудитория. Ние непрекъснато се занимаваме с наши си проблеми. В същото време се води и медийна война между различни издатели, което..

публикувано на 26.04.18 в 13:21

Един ден на катамаран сближава хората повече, отколкото година на сушата

Близо 150 морски мили измина за седмица кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова. За пътуването са помогнали един катамаран и неговият екипаж от 8 човека.   Един ден на катамарана сближава хората повече, отколкото година на сушата, категорична е тя.  Плаването ѝ започва и завършва на остров Лефкада - четвъртият по големина от групата..

публикувано на 26.04.18 в 12:39
Владимир Клисуров (вдясно) и Румен Русев на заседанието на Столичния общински съвет.

Владимир Клисуров избран за временно изпълняващ длъжността кмет на столичния район „Младост“

Столичният общински съвет (СОС) реши днес Владимир Клисуров да остане изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“. Той заяви, че е длъжен да се съобрази с решението на градския парламент, въпреки че не се счита за достатъчно компетентен. До намесата на СОС се стигна, тъй като кметът Десислава Иванчева, която е задържана по обвинение в..

обновено на 26.04.18 в 12:26