Мила Павлова - с наградата "Музикален мениджър на годината" 2012

Мила Павлова получава наградата за "Музикален проект на годината" 2011
Снимка: Булфото

Анкетата "Музикант на годината" 2012 даде шанс на слушателите на програма "Хоризонт" за 22-ри пореден път да посочат своите фаворити сред българските музиканти в класическите жанрове.

С най-много гласове за "Музикант на годината" 2012 беше обявен диригентът Найден Тодоров. По традиция бяха определени и призове в няколко други категории.

За първи път в историята на допитването слушателите определиха с вота си и една нова категория – "Музикален мениджър на годината". Наградата получава Мила Павлова – активно концертираща флейтистка, която през последните години успя да утвърди на пловдивска сцена основания и ръководен от нея международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. Самият форум бе определен от слушателите на „Алегро виваче” за Музикален проект на 2011 година.

Чуйте интервюто на Ирена Гъделева с Мила Павлова.
Още от категорията

Малки песни за големи асансьори

Аз бих кръстила албума по друг начин. Точно наобратно: „ Големи песни за малки асансьори “. Защото надали в малките асансьори биха се побрали такъв звук, настроение, професионализъм и талант. Разбира се, казаното по-горе е в рамките на шегата, но във всяка шега има доза истина. И в тази истина ще се убедите вие приятели на програма „Христо Ботев“,..

публикувано на 17.10.18 в 17:50

"Акага": Хуморът ни крепи заедно, това е концепция на групата ни

„Фънкът ни събра като група. Човек трябва да има сърце към рока, за да свири фюжън". Така се представиха в предаването „Нощен Хоризонт“ Красимир Куртев и Петър Главанов от „Акага“. Краси е бас китарист и вокалист на бандата, а Пепи е китарист. Джазът и фънкът са в основата на музиката на „Акага“, а в годините влизат елементи от..

публикувано на 17.10.18 в 15:23
Сцена от

Балетът на Старозагорската опера гостува с "Нестинарка" в Софийската опера

Най-старият извънстоличен оперен театър идва в София с някои от най-интригуващите си заглавия от последния сезон. Вчера залата беше препълнена на мюзикъла за деца и представен от деца - Машината на времето , днес вечерта пък ще се играе знаковата танцова драма Нестинарка от Марин Големинов, единствената българска творба, намерила място в Топ 10..

публикувано на 17.10.18 в 14:39
Лауреатите на конкурса: Мария Ирел – II награда, Петър Карагенов, Пейксин Ли, Михаил Михайлов, Боян Савов – III награда, Светлана Иванова – III награда и Петя Петрова

Павел Герджиков: Талантливи изпълнители, на които пожелавам блестяща кариера

Панчо Владигеров (1899 – 1978) е роден в Цюрих, учи в София и Берлин, но е израснал в Шумен – града, в който се завръщал почти всяко лято, за да намери спокойствие и да твори. Повече от четвърт век фондацията, носеща името на българския класик, организира международни конкурси за пианисти и цигулари. Преди четири години беше и първият конкурс..

публикувано на 17.10.18 в 13:06

Лаура Фарре Розада ще представи тази вечер в София първия си албум "Френски блян"

Тази вечер в зала „България“ Лаура Фарре Розада ще представи своя първи албум „Френски блян“ със знакови френски творби от XX и XXI век. Голяма част от тях са премиери за България или световни премиери. Сред тях има творба и на българския композитор Владимир Джамбазов. В предаването „Хоризонт до обед“ Лаура ФарреРозада посочи: „Втората част от..

публикувано на 17.10.18 в 12:18

С Живко Василев след Мендоса, Аржентина и 10-ия Световен фестивал на флейтата

Живко Василев навсякъде ходи със своя кавал… А той ги има много. Родопчанинът признава, че пътуванията, срещите и участията му в музикални фестивали и форуми по света му дават енергия за нови музикални проекти. След завръщането си от Мендоса, града в който се провежда престижният Световен фестивал на флейтата в Аржентина, Живко Василев споделя, че се..

публикувано на 17.10.18 в 09:38

Гастрол на Пекинската опера в Тел Авив

Лекция пред израелски оперни дейци и меломани предшества гостуването на Пекинската опера или както в Китай се нарича – Национален театър Бейджин. От китайския културен център бяха поканили преподаватели от училището към операта, защото знаеха, че названието „опера“ е дадено от европейците, но това сценично изкуство е доста различно от традиционното..

публикувано на 17.10.18 в 08:18