Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Low-Fi от Неапол на „Аларма Пънк Джаз № 7”: масиран електронен саунд с тежки китари и мрачни текстове

Low-Fi идват за първи път в България и ще представят песните от албума си What We Are Is Secret в Swingin’ Hall и на вълните на програма „Христо Ботев” този вторник.
Снимка: Octopus Records

Ние обичаме студийната работа, но идеите ни обикновено се раждат на концерт в директната и близка комуникация с публиката – именно с тези думи на „електронния магьосник” от Low-Fi Фабио Сорентино ние възнамеряваме да ви спечелим за каузата Low-Fi @ Swingin’ Hall, едно истинско живо представление, което със сигурност ще дообогати представите ви за групата, чийто албум "What We Are Is Secret" слушахте толкова често в „Аларма” през последните два месеца.

Бандата Low-Fi е сформирана през 2004 г. от близнаците Алесандро и Адриано Белучио и оттогава е преживяла няколко превъплъщения, преминавайки от стоунър-рок влияния, през осемдесетарски пост-пънк и дигитален хардкор-саунд, за да достигне до това, което в момента е – хладен ню уейв с елементи на индъстриъл, саунд дизайн, готик рок и електро-пънк. Идеалното равновесие, дълбаещо обаче в човешкото подсъзнание – територия, запазена за Неуравновесеността.

Ключов момент в развитието на Low-Fi е идването на Фабио Сорентино, който дообогатява саунда им с всички неподозирани измерения, които съвременната синтетична музика може да придаде на обичайната пънк- и пост-пънк форма.

Low-Fi са артисти на Octopus Records и настоящото им турне из Южните Балкани е представяне на дългоочаквания им дебютен пълнометражен албум "What We Are Is Secret" (февруари, 2012), музикално пътешествие, изследващо самата същност на понятието „тайна”, пак по думите на Фабио. Макар вече да са преполовили работата си по следващия албум, за който обещават да бъде още по-мрачен, музикантите твърдят, че това, което са/сме, все още си остава дълбока тайна.  Бандата ще допадне на фенове на Atari Teenage Riot, Laibach, Digital Leather, Joy Division, Notwist, Jeniferever и Anathema.

Концертът ще се предава пряко от "Swingin’Hall" по програма „Христо Ботев” на БНР на 27 март, вторник, от 21.30 ч., в рамките на седмия „Аларма Пънк Джаз Фест”, чието официално откриване е довечера в "DaDa Cultural Bar" с Мартин Лунканов & Mytrip.

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна