Дамян Петров: Политиката за ликвидация на БДЖ продължава

Снимка: БГНЕС

Веселин Кирев от Асоциацията за обществен релсов транспорт съобщи в "Хоризонт до обед", че са подали сигнал до прокуратурата заради предстоящ търг на 22-ри ноември за 40 локомотива на БДЖ, които са посочени като неоперативен актив. Началната цена е 5 милиона лева.  Дружеството има недостиг, а същевременно се продава. Тези 5 милиона няма да покрият дълга от 700 милиона. А ще затруднят работата на дружеството и ще ощетят данъкоплатците с голяма сума. Един рециклиран дизелов локомотив струва до 2 милиона лева. Тези локомотиви трябва просто да се прегледат и възстановят. Дадохме на прокурора цяла папка с прилжения. 

Дамян Петров от първия частен синдикат каза: Диалог с новото ръководство няма. Внесох официални документи на 25.09 - до настоящия момент нямам нито отговор, нито покана от тяхна страна да разискваме. Ликвидацията на жп сектора не е приключила, въпреки нашите усилия. Локомотивите, които са в експлоатация, са с изтекли срокове. Това е опасно.

Очевидно е, че политиката за ликвидация на БДЖ се  продължава. Явно партията е една и съща от началото на прехода до днес.

Целия разговор на Ирина Недева с Веселин Кирев и Дамян Петров можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Трите деца, открити в апартамент в столичния квартал "Люлин", са поставени под полицейска закрила

Трите деца, открити в апартамент в столичния квартал "Люлин", след убийството на възрастен мъж, са поставени под полицейска закрила. За убийството са задържани майката на децата и мъжа, с когото живее на семейни начала.  Трите деца, открити в апартамента, са на 14, 15 и 19 години. Те са живеели затворени в жилището в последните години и никога не са..

обновено на 22.02.18 в 12:56

"Амнести интернешънъл": Няма световни лидери, способни да са твърди защитници на човешките права

Пропитите с омраза политики допринесоха за многобройни нарушения на човешките права по света през 2017 г., обяви международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" в годишния си доклад, публикуван днес и цитиран от световните информационни агенции.  През цялата 2017 г. милиони хора по света вкусиха от горчивите плодове на..

обновено на 22.02.18 в 12:46

Хайде на дипломите

Започна поредната количествена битка в образованието. За студенти. Не за предлагано качество на знания, не за възможности за личностно, творческо и професионално развитие, а за касови бележки. Защото всеки един поне записал се за изпит любопитко е само фискален бон, в разбиранията на 52 университета и другите петнайсетина висши училища и колежи в..

публикувано на 22.02.18 в 12:30

Столичният общински съвет прие План за противодействие на тероризма

Столичният общински съвет прие с пълно единодушие План за противодействие на тероризма, каза в  предаването „Хоризонт до обед“   Кристина Лазарова   – директор на Дирекция „Сигурност“ към Столична община.  В него влизат нови мерки за реакция при евентуален атентат.  Това, което налага изготвянето на такъв план в този момент, е приемането в..

публикувано на 22.02.18 в 12:23

Проект дава подкрепа на ученици за професионалното и личностното им развитие

Ученици от 10-и и 11-и клас получават подкрепа за професионалното и личностното си развитие с проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи. Програмата ще се изпълнява в 6 нови населени места в страната. С доброволния труд на професионалисти от различни сфери учениците получават съвети за обучението им в университет, а също и за..

публикувано на 22.02.18 в 12:07

Пътят Добрич – Варна е затворен за движение заради обилен снеговалеж

Пътят Добрич-Варна е затворен за движение заради обилен снеговалеж във Варненско. Въведен е обходен маршрут през "Албена" и Балчик. Снегът е блокирал десетки товарни и леки автомобили в района на селата Зорница и Любен Каравелово, съобщи нашата слушателка Мария Антова: Аз се намирам между селата Зорница и Изворско. Движа се в посока Добрич –..

публикувано на 22.02.18 в 11:59

Пламен Попов: Искам да събудя вярата на хората

Пламен Попов днес ще представи книгата си „Предприемачът“. В предаването „Хоризонт до обед“ Попов, който е създал онлайн академията Университет за личностно развитие и предприемачество, разказа за обучението: Жаравата е една метафора за нашите страхове и за това, което ни спира в живота да постигаме това, което искаме. В рамките на..

публикувано на 22.02.18 в 11:35