Дамян Петров: Политиката за ликвидация на БДЖ продължава

Снимка: БГНЕС

Веселин Кирев от Асоциацията за обществен релсов транспорт съобщи в "Хоризонт до обед", че са подали сигнал до прокуратурата заради предстоящ търг на 22-ри ноември за 40 локомотива на БДЖ, които са посочени като неоперативен актив. Началната цена е 5 милиона лева.  Дружеството има недостиг, а същевременно се продава. Тези 5 милиона няма да покрият дълга от 700 милиона. А ще затруднят работата на дружеството и ще ощетят данъкоплатците с голяма сума. Един рециклиран дизелов локомотив струва до 2 милиона лева. Тези локомотиви трябва просто да се прегледат и възстановят. Дадохме на прокурора цяла папка с прилжения. 

Дамян Петров от първия частен синдикат каза: Диалог с новото ръководство няма. Внесох официални документи на 25.09 - до настоящия момент нямам нито отговор, нито покана от тяхна страна да разискваме. Ликвидацията на жп сектора не е приключила, въпреки нашите усилия. Локомотивите, които са в експлоатация, са с изтекли срокове. Това е опасно.

Очевидно е, че политиката за ликвидация на БДЖ се  продължава. Явно партията е една и съща от началото на прехода до днес.

Целия разговор на Ирина Недева с Веселин Кирев и Дамян Петров можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията
Водопадът Гокта е притегателно място за любителите на приключенския туризъм.

Екзотика и авантюри в Перу, което не е само Мачу Пикчу

Инките, населявали преди векове земите на днешно Перу, оставят след себе си много легенди, обвиващи с мистика назъбените склонове на Андите. А над тях се извисява свещената крепост Мачу Пикчу. За консервативния турист оттук започва и тук приключва пътешествието из страната на „синовете на слънцето“, както са се наричали инките. Както..

публикувано на 23.04.18 в 19:06

Военен товарен автомобил се е обърнал тази сутрин на АМ "Тракия“ край Сливен

Военен товарен автомобил се е обърнал тази сутрин на автомагистрала „Тракия“ край Сливен, след като в него се е блъснал лек автомобил.  При катастрофата няма пострадали.  Инцидентът е станал след 10 часа днес, когато военният автомобил, движейки се в посока Бургас е бил застигнат лека кола, която го е блъска. От удара товарният автомобил се..

публикувано на 23.04.18 в 19:00

Обвиненият, че е ранил с бомбичка двама полицаи по време на мача ЦСКА-София - "Левски", остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста 25 -годишния Йордан Исаев, който е обвинен, че е ранил със самоделна бомбичка двама полицаи по време на футболната среща ЦСКА-София - "Левски" миналата сряда. Според магистратите, мярката се налага, заради високата обществена опасност на мъжа. От "самоделката" пострада тежко полицайката Гергана Зашева, а..

обновено на 23.04.18 в 18:45
Първата копка на безплатния паркинг под

Започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 коли под "Царевец“

Във Велико Търново започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 леки автомобила. Съоръжението е под крепостта „Царевец“, а инвестицията е 350 000 лева по програмата „Региони в растеж“. Паркингът ще заработи това лято. Наказателният паркинг в подножието на крепостта „Царевец“ се разширява значително и става безплатна зона за..

публикувано на 23.04.18 в 18:19

Екоинспекцията в Русе състави акт на завода за авточасти "Монтюпе"

Нов акт за нарушение са съставили екоинспекторите в Русе на завода за автомобилни части "Монтюпе". Нарушението е констатирано при внезапни проверки на производствената площадка на дружеството. На 15 април експерти на Регионалната екоинспекция в Русе са извършили внезапни проверки по сигнали на граждани и са констатирали,..

публикувано на 23.04.18 в 17:41

Владимир Тодоров: Сегашната система за часовете по кормуване може лесно да бъде манипулирана от автошколите

Големият проблем остава практическото обучение. Тези 31 часа, които трябва да шофират курсистите, за съжаление, някои фирми си позволяват не повече от 10-15 часа и тук вече имаме голям проблем. За това алармира в интервю за предаването „Нещо повече“ председателят на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир..

публикувано на 23.04.18 в 17:13
Мая Манолова на среща с шивачки от Дупница

Шивачки от Дупница поискаха неизплатените си възнаграждения от Фонда за гарантирани вземания

173 шивачки от скандалната италианска фирма "Абонданца", която не им е изплатила по две заплати от 2016 год., са подали заявление да получат възнагражденията си от фонда за гарантирани вземания, съобщиха от регионалното управление "Социално осигуряване" в Кюстендил. След серия протести съдействие на работничките да получат заплатите си оказа..

публикувано на 23.04.18 в 16:59