Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд решава дали да остави за постоянно в ареста Бисер Миланов-Петното

Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд ще решава днес дали да остави за постоянно в ареста Бисер Миланов, по прякор Петното. Той е обвинен в закана за убийство, отправена към момиче, по време на протестите в градинката пред Народната библиотека през юли. 

Няколко месеца отне на прокуратурата да финализира до обвинение разследването за заканата на Миланов да откъсне главата на протестиращо момиче през юли. Това досъдебно производство засега остава единственото, което не се води срещу неизвестен извършител.

Още две дела, отново разследвани от Софийската районна прокуратура, водят към Петното. От ноември за насаждане на расова омраза със слово в района на джамията "Баня Баши", по което според нашата информация, данните не стигат за обвинение. Второто е от онзи ден – за хулиганските действия на Миланов към екипа на Би Ти Ви. Именно това, както и заснетите и излъчени по националната телевизия кадри насочиха прокурорския интерес към скандалния контрапротестиращ до степен, че той беше показно задържан от барети пред парламента и по разпореждане на главния прокурор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени