Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: Ще има среща на транспортните министри на България и Турция по проблема с превозвачите

Снимка: БТА

Ще се проведе среща на българския и турския транспортен министър заради проблема с разрешителните за превоз. Това обяви в интервю за предаването „Събота 150“ премиерът Пламен Орешарски, който се срещна в Сочи с турския си колега Реджеп Ердоган. Орешарски не уточни кога ще бъде срещата:

По този въпрос се уточнихме, че ще има такава среща на съответните ресорни министри, които да потърсят решението. Уточнихме също, че в подходящ момент по-късно тази година ще насрочим и в София съвместното заседание на двата кабинета. Последният път се е състоял в Турция в предходния мандат. Така че надявам се на тази среща да бъдат дискутирани и други интересни и за двете страни въпроси.

С турския премиер Орешарски е разговарял и за посещението на  външния министър на Турция, което беше отложено. Следващите седмици той ще посети България, посочи премиерът.

Относно критиките на някои кметове за разпределението на бюджетните средства, Орешарски коментира:

Имаме 264 общини, може би дори и равномерно да ги бяхме разпределили, без да се съобразяваме с каквито и да е критерии, вероятно пак щяха да се намерят аргументи за недоволство. Разбирам всички кметове, които не са видели своите проекти реализирани или одобрени за реализация по-точно, но не е възможно в рамките на една година и ограничен ресурс, какъвто е около 400 млн. лв., всички да бъдат удовлетворени. На всички, които сега не са видели своите проекти, бих казал само, че проектите са идентифицирани и ще бъдат на нашето внимание и за следващата година.

Премиерът увери, че ще продължи строгият контрол върху нелегалната миграция.


Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна