Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) писа отличен на "Шалке" в Гелзенкирхен

"Реал" (Мадрид) разгроми с 6:1 като гост "Шалке" в първа осминафинална среща от Шампионската лига по футбол на Европа. По два гола за "Реал" реализираха Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, а почетното попадение за германците беше дело на Клаас Ян Хунтелаар.

"Шалке" пропусна чудесна възможност още в първата минута - Бенедикт Хьоведес свали топката с глава, но Жоел Матип не успя да я достигне и да я насочи към мрежата. В 11-ата минута домакините отново създадоха напрежение пред вратата, пазена от Икер Касияс, като Кевин-Принс Боатенг отправи удар с глава, който обаче не затрудни испанския вратар.



В 13-ата минута "Реал" поведе с 1:0 в резултата - Гарет Бейл намери Кристиано Роналдо, който с пета продължи към Бензема и французинът не пропусна да изведе гостите напред в резултата.

"Шалке" получи шанс да изравни резултта само минута по-късно - Юлиан Дракслер стреля от изгодна позиция, но Касияс спаси с невероятен плонж. След точно 8 минути "Реал" стигна до нов гол, като негов автор стана Гарет Бейл, който направи индивидуален пробив и с хубав удар изпрати топката във вратата на Ралф Феерман.

До края на първата част футболистите на "Реал" можеха да стигнат нови два гола - в 32-рата минута Кристиано Роналдо нацели гредата, а 5 минути по-късно Феерман спаси с крак нов удар на португалеца. Бензема също се отличи с пропуск, като не уцели вратата на "Шалке" от близко разстояние.



След подновяването на играта "Реал" отново се развихри - само след 7 минути резултатът стана 0:3, а автор на гола беше Кристиано Роналдо, който финтира защитник на домакините и с точен удар вкара първия си гол в срещата. След нови 5 минути мадридчани отново ликуваха - Бензема получи нов извеждащ пас с пета от Роналдо и вкара втория си гол в срещата. В 69-ата минута Бейл направи резултата 0:5 с втория си гол сам срещу вратаря на "Шалке". Минута преди края Кристиано Роналдо отбеляза втория си гол в мача, след като бе изпуснат за пореден път от бранителите на домакините и покачи на 6:0.

Все пак в последните секунди на срещата холандецът Хунтелаар с красив удар от въздуха вкара почетния гол за "Шалке".

Снимки: ЕПА/БГНЕС

Горещи теми

Войната в Украйна