Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Людиев: Решението ни няма нищо общо с кърджалийското кафе

Снимка: БГНЕС

След двучасов скандал Общинският съвет в Бургас одобри промени в общинската наредба за преместваеми обекти. Мнозинството на ГЕРБ, с подкрепата на ДПС, даде възможност на една фирма да наема повече от два павилиона. Това означава, че общинските съветници отвориха вратите за веригата Lafka, която се свързва с името на Делян Пеевски. Против промяната бяха общинарите от СДС, БСП и НФСБ. Според съветниците Вълчо Чолаков, Валентин Касабов и Евгений Мосинов това е начин за непочтено развитие на бизнеса. Мненията им са събрани в репортаж, който можете да чуете от звуковия файл.

Димитър Людиев, водач на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас, обясни, че най-силният мотив, който го води да подкрепи такова решение, е, че трябва да има равни възможности за всички търговци в града.

Аз се занимавам дълги години с малък и среден бизнес, имам достатъчно опит и за мен винаги в политиката са липсвали равни условия за конкуренция. Това, което съществуваше в нашата наредба, се заобикаляше много лесно. Всички търговци, които бяха вчера в залата, имат по няколко павилиона. Никаква комуникация не съм имал с управлението на ГЕРБ, това е решение на нашата група. Наистина в Бургас почти винаги срещаме подкрепата на ДПС, но и на "Атака", а никой нищо не казва за "Атака". Местните парламенти трябва да защитават местните интереси и да не се влияят от националното ниво. Бургас е много далече от Кърджали и решението няма нищо общо с кърджалийското кафе. Самият факт, че групите, които са подкрепили това решение говори достатъчно, че няма разпоредби от по-високо.

Цялото интервю с Димитър Людиев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна