Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Паргов: Всяко поставяне на лидерския въпрос преди избори крие опасности и рискове

Снимка: БГНЕС

Не може да става дума за бунт в БСП - София. Има една тревога в следствие на резултатите, които получи партията на 25-и май. Има поредица от заседания на районно равнище, на равнище основни партийни организации, на които столичните социалисти анализират, мислят и емоционално изразяват своята тревога и своите доводи по отношение на една или друга ситуация в партията. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Калоян Паргов, председател на столичната организация на БСП.

Голяма част от районните партийни организации в състава на градската партийна организация в София са изразили мнение, че е необходима промяна в начина на формиране на политиката и в ръководните органи на партията, но конкретни срокове не са уточнявани.

Според Паргов конгресът преди избори е нормална практика за БСП и не е задължително обвързан със смяна на ръководството.

Оценката, която градската партийна организация дава за едногодишното управление, е положителна. Съзнаваме, че времето не е било достатъчно, но немалко неща са били поставени на дневен ред и немалко решения в посока подобряване на социалното положение на българите бяха взети. 

Паргов изтъкна, че никога не е предлагал смяна на лидера непосредствено преди изборите. Според него всяко поставяне на лидерския въпрос преди избори крие опасности и рискове, но след вота трябва да бъде обсъден въпросът как функционира партията.

По думите на Паргов, е наложително да бъде променен начинът на отношение към избирателите, начинът на комуникация в партията, на вземане на решения и на формиране на политики, защото характерно за БСП е колективното начало.

Интервюто с Калоян Паргов може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени