Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Жечева: Необходимо е да има промяна в правилата за дейността на Фонда за лечение на деца

Ева Жечева
Снимка: БГНЕС

Това, което показа работата на Обществения съвет и на Фонда за лечение на деца през последните няколко месеца, е, че всъщност е необхоидма много повече експертиза, необходимо е да има медицинска и финансова обосновка, защото това в голяма степен провокира и напрежението около работата на Фонда, каза председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева в интервю за предаването „Нещо повече“. 

Ако наистина искаме да бъдем ефективни в това, което правим, трябва да има промяна в правилата за дейността на Център Фонд за лечение на деца. Аз приемам предложените промени като възможност за дебат и обсъждане как да бъдем по-адекватни в подкрепата си на децата, които имат нужда от лечение в чужбина или които имат нужда от медицински изделия, добави тя.

Нека не се създава нагласата, че неправителствените организации и представителите на медиите се изключват от този процес. Не, дори доверието към тях, те да останат членове на Обществения съвет,там където например няма да има представител на ДАЗД, е доверие, което дава възможност техния глас да бъде много повече чут, каза тя и добави, че искат НПО-тата и медиите да останат, но да се конкретизират по-ясно функциите им, за да бъдат по ефективни.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна