Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз фестивалът в Банско се открива тази вечер

Снимка: banskojazzfest.com

Международният джаз фестивал в Банско ще се проведе за 17-и път от 8-и до 13-и август. Концертите ще бъдат както винаги на откритата сцена в центъра на града от 19.00 часа и ще продължават до полунощ. Ще звучи музика от всички краища на света и в широк стилов диапазон.

Почитателите на джаза отново ще се срещнат с Кенди Дълфър, с майстора на бугито Аксел Цвингенбергер, с бразилската вокалистка и пианистка Таня Мария и с Чайна Моузес - една от новите звезди в джаза, дъщеря на прочутата Ди Ди Бриджуотър. Тя живее в Париж.

Ако имате малко пари и много проблеми, по-добре е да не си пропилеете парите, като се напиете или да ги дадете за други неща. Ако нямате партньор, там можете да се срещнете с някого. Ако имате деца, те ще се забавляват на воля на открито. Ако сте двойка, бъдете сигурни, че ще чуете много любовни песни, казва Чайна Моузес за фестивала в Банско.

Йока е с нигерийски произход. Певица, композитор и поет. Живее в Бостън и обеща да сподели с гостите на Банско тайната на своите успехи:

Мисля, че музиката е едно от основните неща, чрез които човек може да постигне това духовно здраве и се надявам в Банско да се уверите сами, защото всички ще пеем, ще танцуваме и ще създаваме музиката заедно.


Фестивалът ще бъде открит с концерти на Камелия Тодорова и "Брас Асосиейшън Комбо", "Жесанд" от САЩ, оркестър "София" със специален гост Йорданка Христова и българската формация "Магнетик".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна