Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва националната кампания "Искам да "купя" твоя глас"

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде даден старт на национална информационна кампания под надслов "Искам да "купя" твоя глас". Това е съвместна инициатива на Националната пациентска организация, Националния младежки форум и Българския икономически форум.

Основната цел на инициативата е да насърчи избирателната активност по време на парламентарните избори на 5-и октомври посредством очертаване на основните проблеми в Българи и генериране на решения за тях.

Посланията, които ще отправяме, ще са към общността, за да може общността най-накрая да започне да разбира какво прави, когато овластява представители, обясни в предаването "Преди всички" Лили Еленкова, председател на Националния младежки форум:

За последните 20 години, откакто имаме активна демокрация, ние не се погрижихме като общност да разясняваме какво означава да гласуваш, изобщо какво правиш, когато пристъпваш към урната. Прави се гласуване, което е по-скоро съобразяване с чуждото мнение. Имаме много какво да кажем по темата. Провокацията тук е свързана с откровения цинизъм, който наблюдаваме през последните 1-2 години.

Кампанията ще протича активно във Фейсбук и с образователни мероприятия.

Цялото интервю с Лили Еленкова можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна