Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови изисквания за етикетите на месните продукти

Снимка: БГНЕС
Д-р Диляна Попова от Асоциацията на месопреработвателите каза в "Преди всички", че от 13-и декември влизат допълнителни изисквания за етикетирането на месните продукти.

Те са изисквания за добра четливост. Тя е свързана с размера на шрифта. Има задължителни реквизити, които трябва да са върху етикета. В колбасите, в неядливи обвивки, това трябва да е обозначено. Другото изискване е за вещества, които предизвикват алергии - в отличаващ се шрифт. За замразеното месо допълнително трябва да се напише датата на замразяване и да се уточни срок на годност.


Много често в магазините се замразяват храни, които не са продадени. Това ще подлежи на ефективен контрол, каза още д-р Попова и увери:

Провели сме обучение на производителите, издадохме ръководство
.

Интервюто с д-р Диляна Попова може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени