Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията продължава да издирва убиеца на строителния предприемач от София и съпругата му

Снимка: БГНЕС

Полицията продължава да издирва извършителя на двойното убийство на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Убиецът е стрелял общо шест пъти, стана ясно по време на втория оглед.

МВР работи по различни версии за двойния разстрел късно снощи в столичния квартал "Витоша". Според едната от тях покушението е свързано с дейността на Митко Дамянов като строителен пепредприемач преди години. Срещу 48-годишния бизнесмен има подадена жалба в покуратурата още през 2011 година заради това, че заедно с други хора е вземал пари за строежа на кооперации "на зелено", а след това не е изпълнявал уговорките със собствениците.

Втората версия свързва убийството със скандал на битова основа, макар че няма данни в последно време Митко и Наталия да са били в конфликт с други хора. Сред другите предположения  за тежкия инцидент са финансови проблеми на семейството.

Съседите на убитите баха потресени от хладокръвния растрел: Нищо не съм чул. Не знам, шокирани сме от поредното брутално убийство, казва един от тях.

Шест пъти е стрялел убиецът по Митко и Наталия Дамянови - това сочат резултатите от огледите в района. Тъмните улици наоколо са помогнали на нападателя да избяга незабелязан, въпреки сравнително ранния час - 20.30 часа вечерта.

Стреляно е с пистолет, но за момента не е ясен моделът на оръжието.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна