Протойерей Николай Георгиев търси доброволци за духовна работа със затворници

Станете спътници на лишени от свобода по пътя им към духовното е призивът на инициативата "Пътешествието на затворника" към доброволци да участват в нея. Протойерей Николай Георгиев, свещеник от Софийска епархия, създател и председател на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода, пояснява, че в работата си през годините със затворниците използва Евангелието от Марк, защото е най-краткото и най-точно и ясно в него се описва кой е Христос и защо е дошъл на този свят.

Целта ни е не религиозно, а исторически да минат текстовете на Евангелието от Марк. Нашата амбиция е, в рамките на две години и половина, четири хиляди затворници в България да минат тази програма в България...Тогава проповедта на свещениците в затвора ще бъде по-силна, по-реална...Не е висока ефективността на нашите свещеници в затвора, те са там на половин щат...Държа на доброволното участие на лишените от свобода. Ние ги каним с малки покани с призива "Елате да научите историята на един затворник като вас".Затворниците, в част от събитията в Евангелието, ще намерят и част от себе си...Затворът е най-големият провал на личността! За нас, обществото, това е най-големият провал в цялата житейска сфера! Ние се оказваме абсолютно неспособни да изцерим някого, който е заразен от грях!...Нямаме доброволци, това е феномен с обратен знак! Искаме да започнем с доброволци в пет града в България, за участие записваме в нашия сайт, на нашето общество за помирително правосъдие. Доброволците ще преминат през обучение, през проверка дали могат да влизат в затвор. Най-важното - не искаме никой да се притеснява, най-добре би било ако са религиозни.

Цялото интервю на Борислава Борисова с Протойерей Николай Георгиев можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията
Успял е да вземе чанта с около 2 хиляди лева, мобилен телефон и таблет.

Въоръжен грабеж в игрална зала в Банкя

Въоръжен грабеж е бил извършен тази сутрин в игрална зала в Банкя. Нападателят е бил маскиран и е ударил работещия вътре човек с пистолет. Успял е да вземе чанта с около 2 хиляди лева, мобилен телефон и таблет. Полицията го издирва.

публикувано на 10.12.18 в 16:10
Автомобилът, дървата за огрев и трионът са конфискувани.

Заловиха бракониер с множество кражби в Първомай

Бракониер с множество кражби на дървесина и умишлени палежи в горите беше задържан на територията на Държавно горско стопанство - Първомай. Нарушителят рецидивист Стамен Тилев е бил задържан при съвместна акция на служители от горите и гранични полицаи. Сигналът е бил подаден от дежурния полицай на граничен пункт „Златарево“. Мобилните..

публикувано на 10.12.18 в 16:03
От Община Пловдив отчитат , че за тази година  местните приходи са около 153 милиона лева.

Без увеличение на данъците в Пловдив за 2019 година

Няма да има увеличение на местните данъци и такси в Пловдив. Според прогнозите бюджетът на Пловдив за 2019 г. ще бъде над 350 милиона лева, малко повече миналогодишния. От Община Пловдив отчитат, че за тази година  местните приходи са около 153 милн. лева.  Очаква се за следващия едногодишен период сумата да е по-голяма в частта..

публикувано на 10.12.18 в 15:51
7-месечният протест за правата на хората с увреждания е облечен в законова форма.

Учредиха национална гражданска инициатива "Системата ни убива всички"

Национална гражданска инициатива „Системата ни убива всички“ е учредена от част от протестиращите майки на деца с увреждания. Така 7-месечният протест за правата на хората с увреждания е облечен в законова форма, пишат в съобщение учредителите, сред които са знакови лица като Мая Стоицева, Весела Одаджиева, Валентина Ташкова, Боряна Драганова...

публикувано на 10.12.18 в 15:33

Движението по АМ "Тракия" е само в активната лента

До 16.30 часа движението при 89-и км в посока София на АМ "Тракия" ще се осъществява само в активната лента поради ремонт на ограничителни системи в средната разделителна ивица.

публикувано на 10.12.18 в 14:52
Историческата сграда на Централната баня в София е обект на спор за бъдещото й предназначение.

Тодор Чобанов: Пиенето на минерална вода е предшествало къпането с нея

Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет се събра на работна среща в Регионалния исторически музей - София, за да обсъди възможностите за реконструкция и развитие на северното и източното крило на Централна минерална баня. Преди дни се проведе дискусия за съдбата на сградата, по време на която се сблъскаха отново двете тези:..

публикувано на 10.12.18 в 14:44
Наградите, по традиция, се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес.

Майките на деца с увреждания станаха "Човек на годината"

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда „Човек на годината“ 2018 на Българския хелзинкски комитет. По традиция наградите се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес. Председателят на комитета Красимир Кънев определи действията на майките през 2018-а като „най-масовата правозащитна акция за..

публикувано на 10.12.18 в 14:36