Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Гуджеров: Общините положиха максимални усилия за превантивно почистване на речните корита

Снимка: БГНЕС

По заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева до средата на април общините имаха за задача да извършат превантивно почистване на речните корита от наноси, боклуци, от затлачване и паднали дървета.
 

В предаването "Преди всички" заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров каза, че в повечето общини ситуацията по почистването е сравнително добра.

Той призна, че за повечето общини е трудно да осигурят ресурс за превенция и почистване на речните корита в ситуация на ограничени бюджети. За областните управители задачата се е оказала по-трудна, защото нямат определени пари за превантивни мерки.

На много места областните управители, въпреки ограничените си ресурси, положиха неимоверни усилия да се справят с нелеките задачи, които имат. Много от тях кандидатстват пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии и по други начини, които целят осигуряване на ресурс, обясни Павел Гуджеров.

По думите му, навсякъде в страната са положени максимални усилия за почистване на дерета, реки и възстановяване на проводимостта в тях.

Цялото интервю с Павел Гуджеров можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна