Хуманната педагогика е образователен модел, в центъра на който е детето с неговите индивидуални потребности

Любов Миронова (вдясно)
Снимка: Петя Зунгорлиева

Хуманната педагогика увлича все повече ученици, педагози и училища в България. Това е алтернативен образователен модел, в центъра на който е детето с неговите индивидуални образователни потребности.

Фондация " Родители, учители, деца" прави първи стъпки в прокарването на този педагогически подход в детските градини и училищата у нас и усилията вече дават резултат.

За същността и съдържанието на хуманната педагогика можете да научите от интервюто на Наталия Ганчовска с председателя на фондацията, Любов Миронова.

Още от категорията
Тиролският тролей на Мальовица

Алекс Пенков: Да не губим приключенския си дух и да живеем по-близо до природата

Навършиха се 10 години от най-дългия тиролски тролей в света - от Мальовица до Орловец. Снощи участниците в поставянето на рекорда, записан в книгата на Гинес, се събраха, за да отбележат годишнината. На 19 септември 2008 г. две момчета – проектантът Стефан Симовски и икономистът Даниел Стефанов, запалени по катеренето, сбъдват своя мечта –..

публикувано на 21.09.18 в 11:31

При спуснати бариери и идващ влак учителки преведоха деца през жп прелез във Велинград

Регионалното управление на образованието в Пазарджик започна проверка по повод разпространен в социалните мрежи клип, на който се вижда как две учителки прекарват малки ученици през жп прелез при спуснати бариери. Това е станало вчера във Велинград, а децата са от Основно училище „Неофит Рилски“. На клипа се вижда още как половината деца..

публикувано на 21.09.18 в 11:11

Започна кампания срещу неправомерното паркиране на тротоарите в близост до площадки и градини

Сдружението „Безопасни детски площадки“ започна кампания за осигуряване на безпрепятствен достъп и движение по тротоарите, които водят или са в близост до детски градини, училища и площадки за игра. „Освободете тротоарите“ е надсловът на инициативата, която продължава до 12 октомври. „Опасно е за децата, опасно е за родителите, опасно е за..

публикувано на 21.09.18 в 11:07

Четирима души са привлечени като обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир

Четирима души са привлечени като обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир на 18 септември. Двама от тях са непълнолетни - на 16 и на 17 години, съобщи за Радио Благоевград прокурор Весела Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура - Благоевград. Срещу тях са повдигнати обвинения за грабеж и кражба и унищожаване на  охранителни..

публикувано на 21.09.18 в 10:45

Регистър „Протоколи“ в информационната система на НЗОК отново работи

Регистър "Протоколи" в информационната система на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ временно е забавил своята работа тази сутрин поради техническа повреда, съобщиха от пресцентъра на Здравната каса. Регистърът вече работи, потвърдиха за "Хоризонт" от пресцентъра на НЗОК. Районните каси вече могат да заверяват рецептурни..

публикувано на 21.09.18 в 10:41

Утре светът отбелязва Международния ден на носорога

Утре светът отбелязва Международния ден на носорога. Инициативите се провеждат с цел изграждане на природозащитно самосъзнание сред хората по отношение на опазването на петте вида носорози, застрашени от изчезване. За шеста поредна година Софийският зоопарк се включва към поредицата от събития. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с..

публикувано на 21.09.18 в 10:37

Нова буря връхлетя Британските острови

След бурята Али, която взе две жертви, нова буря – Брона, връхлетя Британските острови, донесе много дъжд и причини наводнения в Уелс, Северна и Централна Англия. Силата на ветровете на бурята Брона не е като тази на Али, защото не надвишават 130 километра в час, но тя донесе обилни валежи, като на много места за 24 часа падна дъжд, колкото нормално пада..

публикувано на 21.09.18 в 10:30