Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веска Волева: Депутатите не искат да решат въпроса с КТБ

Снимка: БГНЕС

Депутати са най-привилегированите или техни приближени, т.е. как ще свърши работа една парламентарна комисия по казуса с КТБ, при положение че интересите й диктуват нещо друго, коментира адвокат Веска Волева, член на инициативния граждански комитет, който иска свалянето на банковата тайна за всички провалени финансови институции, включително и КТБ, в интервю за предаването „Нещо повече“.

Години наред бяхме заложници на банкови пирамиди. Няма смисъл да вървим по последиците, ние трябва да търсим причината, а тя в тези, които в момента правят комисии и ни пускат по някакъв залък, с който ние трябва да се задоволяваме. Гражданското общество няма да позволи нещата отново да се заметат под килима. Тази комисия няма да бъде изтърпяна от хората и няма да бъде изтърпяно Йордан Цонев да казва, че не знае кой е купил „Булгартабак“, беше категорична тя.

Депутатите не искат да решат въпроса. Сега ще се явят няколко апологети, които ще кажат колко е лошо това и от къде накъде ние ще разкриваме банкова тайна, като това го няма никъде по света, но никъде не се правят и такива кражби. В България крадат 100 души, които крадат безогледно, изнесоха богатствата на България и ни направиха бедняци, заяви тя.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна