Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Дора Пачова:

Хомеопатичните лекарства подобряват здравословното състояние на пациентите за минути

В Рим започна втора международна конференция за научни изследвания в областта на хомеопатията. На форума ще бъдат представени проучвания от целия свят. За първи път на такова международно събитие ще има и българско участие.

Този форум е много важен. Науката е длъжник на хомеопатията, от гледна точка на това да бъдат обяснени ефектите и начина, по който е въздействието на хомеопатичните лекарства върху човешкото тяло. В последните две години в България се проведе научна конференция за водата. Учени от целия свят отново обясниха феномена на водата. Ние всичко това го виждаме приложено като обяснение на ефектите на хомеопатичните лекарства на нашите конференции.
Това разказа в предаването "Хоризонт за Вас“ председателят на Асоциацията на лекарите хомеопати в България д-р Дора Пачова:

От 2 години нашият център и катедрата по Физиология към Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски“ започнаха научно изследване, което цели да докаже ефекта на хомеопатичните лекарства върху автономната нервна система. Експериментът показва, че само 10 минути след като е дадено лекарството на пациента, неговото цялостно здравословно състояние се е подобрило.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна