Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Мирчев поиска касиране на изборите, призна, че не е бил поканен на пресконференцията на БСП

Снимка: БГНЕС

Касиране на изборите поиска кандидатът на левицата за столичен кмет проф. Михаил Мирчев. Той разкритикува БСП, като каза, че е получил предложения с абстрактни обещания и призна, че е имал проблем с подкрепата. Според Мирчев има опорочаване на изборните процедури, а ЦИК и досега не е предоставила данни каква е била избирателната активност в деня на вота като брой гласували, а не като проценти.

Мисля, че логиката на моята кампания беше точно поставена, но изобщо не твърдя, че в отделните си действия съм бил оптимален. Общо взето формулата беше точна. Въпросът е, че, първо, нямаше достатъчно ресурс, второ, имах проблем с подкрепата, трето, може би аз не съм бил достатъчно точен в редица свои изяви и ето това е резултатът. Що се отнася до пресконференциите, никой не ме е канил на тази пресконференция на БСП в понеделник. Аз съм, все пак, един загубил кандидат и БСП, може би, в момента се срамува от мен.

Кандидатът на "БСП лява България" за кмет на София Михаил Мирчев получи 8,4 % от гласовете на софиянци и остана трети след кандидата на реформаторите Вили Лилков.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна