Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: Пеевски е мажоритарен собственик в корпорацията "ДПС"

Снимка: БГНЕС

Падението на корпорацията ДПС е свързано с падението на Ахмед Доган, а то е факт от години. Пеевски заедно с Доган е един от мажоритарните собственици на ДПС. Доган го създаде в тази му мощ и той се разви благодарение на този политически и икономически гръб. Това каза в предаването "Преди всички" Корман Исмаилов, председател на партия "Свобода и достойнство":
 

Част от хората в ДПС не осъзнават какви пионки са на шахматната дъска на Доган… Следващият председател ще бъде пак кукла на конци. Очаквам това да бъде господин Карадайъ (Мустафа – бел.ред.)

Има логика Лютви Местан да търси сближаване с партията на Радан Кънев, посочи Корман Исмаилов. По думите му, няма хипотетична възможност партията му да намери общ език с Лютви Местан, защото имат категорично отношение към агентите на бившата ДС, които са навредили на българските граждани и на българските мюсюлмани. Имаме чувствителност към тази тема, подчерта още Корман Исмаилов:

Позицията на Лютви Местан винаги е била много конюнктурна и той няма интегритет, за да се нареди в една редица до нас, за да водим една линия срещу хора в ръководството на ДПС, каквито има сега и срещу други партии, разбира се. Местан във времето изговаряше поредица от кьорфишеци.

Като друга причина Исмаилов изтъкна късното съзряване на господин Местан за някои истини. Корман Исмаилов припомни много активната роля на Местан в процеса по тяхното изключване и посочи:

Не мисля, че той има ресурс от тук нататък в политиката.

Отдавна твърдим, че става дума за авторитарно еднолично управление на една партия, която наричаме корпорация или холдингова структура.

Интервюто на Силвия Великова с Корман Исмаилов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени