Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева очаква доста критичен доклад от ЕК

Тази политическа иновация, в която хем си във властта, хем си в опозиция, ако я развием още малко, можем да направим и нещо като почасова опозиция

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Меглена Кунева заяви в предаването "Преди всички", че очаква доста критичен доклад от Еврокомисията (ЕК) в края на месеца – както по отношение на борба с корупцията, така и за реформата в съдебната система:
 

Докладът, който очакваме на 27-и и който се координира от министър Захариева, очаквам да е доста критичен, включително и по отношение на антикорупцията, по отношение на това, докъде сме стигнали със Закона за съдебната власт. Ако четем внимателно предишния доклад, там е казано: Не сте стигнали до ниво промяна на Конституцията, (междинният доклад беше през лятото) но можехте доста други неща да направите, а не ги направихте. За съжаление тази констатация ще намери отново потвърждение и в новия доклад. Просто трябва да се мине към действие.

Кунева отказа да коментира оттеглянето на ДСБ от властта и от Реформаторския блок, както и позицията на Радан Кънев:

Политиката не е въпрос на клюки и на лични отношения. Във всеки един момент, в който е имало нужда от моят политическа подкрепа и от подкрепата на ДБГ, Блокът я е получавал. Тази политическа иновация, в която хем си във властта, хем си в опозиция, ако я развием още малко, можем да направим и нещо като почасова опозиция. Така много трудно се работи.

Интервюто с Меглена Кунева можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!