Соня Найденова: В есемес скандала е заложен авторитетът на Висшия съдебен съвет

Соня Найденова
Снимка: БГНЕС

Нещата остават в индивидуалното поле на всеки от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) - да направи това, което отговаря на собствените му разбирания за почтеност. Вчерашният разговор показа, че трудно всички можем да стигнем до някакво решение. Това заяви в предаването „Преди всички“ Соня Найденова от Висшия съдебен съвет след вчерашния опит за обсъждане на общи действия, с които Съветът да излезе по повод скандала с есемеса:

Ние не сме просто граждани, които ходят анонимно по улиците, ние сме публични личности, които дължат малко повече отчетност, когато покрай нашата дейност се завихрят такива интриги. 

Много въпросителни трябва да намерят отговор от нас, членовете на ВСС, заложен е нашият авторитет, подчерта Найденова:

Всеки от нас трябва да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС. Такава комуникация, особено по време на заседание, е недопустимо да се реализира. 

Найденова определи ситуацията като поредната криза, в която Съветът се е оказал въвлечен. Тя не изключи варианта да има център на влияние, който взима решения, които ВСС само трябва да официализира.

Вчера девет от присъствалите на работното заседание на ВСС съдебни кадровици се съгласиха да бъде направена разпечатка от разговорите по мобилните им телефони от 14-и януари, денят, в който председателят на ВКС Лозан Панов получи емблематичния есемес от премиера Бойко Борисов.


Свързани новини

Даниел Смилов: ВСС трябва да подаде колективна оставка

Висшият съдебен съвет (ВСС) е напълно дискредитиран и трябва да подаде колективна оставка. Това каза в предаването "Преди всички" Даниел Смилов , програмен директор на Центъра за либерални стратегии: Резултатът от SMS-гейт е пълната..

публикувано на 19.01.16 в 08:32
Още от категорията

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 г.

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година и ще обменят данни помежду си. Това съобщи във Варна Петър Киров - главен секретар на изпълнителна агенция "Морска администрация", по време на заключителната среща по..

публикувано на 19.10.18 в 00:31
Славчо Пеев в студиото на

Състоянието на актьора Славчо Пеев е стабилно

Състоянието на актьора Славчо Пеев, директор на дупнишкия театър "Невена Коканова", е стабилно, каза за БНР д-р Ени Лефтеров, главен лекар на болницата в Дупница, където вчера Пеев е бил приет спешно. Направена му е била операция, поставен му е стенд и..

публикувано на 19.10.18 в 00:20
Десислава Иванчева (вляво) и Биляна Христова-Петрова

Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова напускат ареста

Половин година сред показаното им задържане в центъра на София, отстранената като кмет на София Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова напускат ареста. Съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов промени..

обновено на 18.10.18 в 21:11
Северин Красимиров

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Очаква се утре състав на съда в Русе да реши дали той да остане в ареста. В следствения арест в Русе Северин Красимиров е бил разпитан в присъствието на..

публикувано на 18.10.18 в 21:04

Адвокатка беше нападната и бита в офиса ѝ в София

Полицията в София издирва мъж, нападнал адвокатка в офиса й. Инцидентът е станал около 16 ч. в блок на столичния булевард "Цар Борис III". Информацията на МВР сочи, че минути след 16 ч. неизвестният до момента нападател е влязъл в офиса на..

обновено на 18.10.18 в 20:00

Две огнища на птичи грип са установени в хасковското с. Войводово

В хасковското село Войводово е открито заболяването птичи грип, съобщиха от Агенцията за безопасност на храните. Властите в Хасково не са уведомени по надлежния ред. По информация на "Хоризонт" е започнало   умъртвяването птиците в две ферми в..

публикувано на 18.10.18 в 19:48

Специална организация на движението за Рилския манастир в деня на Св. Иван Рилски

Утре се създава специална организация на движението за Рилския манастир и ще бъде осигурено допълнително полицейско присъствие за Деня на свети Иван Рилски, съобщиха от полицейското управление в град Рила. Експерти казаха, че трите срутища над с...

публикувано на 18.10.18 в 19:40