Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има арестувани на протеста пред парламента

| обновено на 28.01.16 в 18:20
Снимка: БГНЕС

Около 10 души са арестувани от полицията на протеста пред Народното събрание. Всички задържани са от Видин и Бургас. В един от тях е намерен газов пистолет, в друг е намерен бокс, в трети - нож. Останалите са били без лични документи, обясниха за "Хоризонт" от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Протестът е под мотото "Национална стачка - Тук сме" и е бил разрешен до 17.30 часа.

Униформените служители задържаха един от протестиращите, които хвърляха сняг по сградата на Народното събрание. При опита да го вкарат в джипа обаче част от хората се опитаха да попречат на колата да премине и това доведе до лек сблъсък между полицията и част от хората на протеста.

Около 40 минути малка група от хора с маски и шалове се опитваше да предизвика някакъв контакт с полицията. Плътен кордон от полицаи е оградил тази малка групичка точно в пространството около паметника на Цар Освободител, но сериозни сблъсъци на площада няма.

Многобройното присъствие, за което се говореше през последните дни, не се оправдава.

Един от организаторите на протеста Марин Маринов обясни пред "Хоризонт", че на практика информациите за появата на агитки и платени провокатори не отговарят на истината и хората са се събрали само за да изразят своето мнение.

Засилено е полицейското присъствие. Много жандармерия и полиция има и на задния вход на парламента, както и около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Подробности чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна