Юлиана Колева: Можем да поканим за изслушване и главния прокурор

Юлиана Колева
Снимка: БГНЕС

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще изслуша задължително ръководителя на Софийската градска прокуратура в рамките на продължаващата проверка по твърденията на следователя Бойко Атанасов. Когато става въпрос за такъв тежък скандал в градската прокуратура, би трябвало да бъде изслушан и главният прокурор. Това мнение изказа в предаването "Преди всички" членът на Етичната комисия Юлиана Колева, като изрази предположение, че съдебните кадровици могат да поканят за изслушване Сотир Цацаров. Според Колева създалата се ситуация очевидно е знак за наличие на някакви проблеми, а впечатлението е за всеобщо разтърсване:

Всички сме безусловно убедени, че проверката трябва да продължи. Трябва да се систематизират материалите и да решим кого още да изслушаме. Поставени бяха твърде много въпроси.

Колева бе категорична, че по време на проверката трябва да се съхрани честта на магистратите, защото общото говорене на Бойко Атанасов не е коректният подход. Трябва да разберем къде е границата на тези твърдения, като същевременно не бива да се пренебрегва и самотният глас, отбеляза тя. Ще се проверяват както твърденията за множеството дела срещу неизвестен извършител, така и тези за "случайното" разпределение на делата, потвърди Юлиана Колева.

Запитана за съществуването на страх в прокуратурата, тя отбеляза, че не допуска дългогодишни магистрати, които не са от скоро в системата, лесно да могат да бъдат уплашени.

Засега Етичната комисия към ВСС не си е поставила срокове за извършването на проверката. Първо трябва да се установи какъв ще бъде обемът на материалите и документите, които ще засегне проверката, уточни Колева.

Цялото интервю на Силвия Великова с Юлиана Колева чуйте в звуковия файл.
Още от категорията

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 г.

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година и ще обменят данни помежду си. Това съобщи във Варна Петър Киров - главен секретар на изпълнителна агенция "Морска администрация", по време на заключителната среща по проект за интегрирано морско наблюдение. Киров уточни, че по същото време трябва да приключи..

публикувано на 19.10.18 в 00:31
Славчо Пеев в студиото на

Състоянието на актьора Славчо Пеев е стабилно

Състоянието на актьора Славчо Пеев, директор на дупнишкия театър "Невена Коканова", е стабилно, каза за БНР д-р Ени Лефтеров, главен лекар на болницата в Дупница, където вчера Пеев е бил приет спешно. Направена му е била операция, поставен му е стенд и интервенцията е преминала успешно. Диагнозата е преден инфаркт на сърцето, добави д-р Лефтеров...

публикувано на 19.10.18 в 00:20
Десислава Иванчева (вляво) и Биляна Христова-Петрова

Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова напускат ареста

Половин година сред показаното им задържане в центъра на София, отстранената като кмет на София Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова напускат ареста. Съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов промени мерките им за неотклонение на „домашен арест“. От прокуратурата обявиха, че ще протестират..

обновено на 18.10.18 в 21:11
Северин Красимиров

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Очаква се утре състав на съда в Русе да реши дали той да остане в ареста. В следствения арест в Русе Северин Красимиров е бил разпитан в присъствието на прокурор и адвокат и е направил самопризнания за извършеното от него зверско изнасилване с убийство по..

публикувано на 18.10.18 в 21:04

Адвокатка беше нападната и бита в офиса ѝ в София

Полицията в София издирва мъж, нападнал адвокатка в офиса й. Инцидентът е станал около 16 ч. в блок на столичния булевард "Цар Борис III". Информацията на МВР сочи, че минути след 16 ч. неизвестният до момента нападател е влязъл в офиса на адвокатката. След кратък той спор я е нападнал, ударил я е няколко пъти и е направил опит да я..

обновено на 18.10.18 в 20:00

Две огнища на птичи грип са установени в хасковското с. Войводово

В хасковското село Войводово е открито заболяването птичи грип, съобщиха от Агенцията за безопасност на храните. Властите в Хасково не са уведомени по надлежния ред. По информация на "Хоризонт" е започнало   умъртвяването птиците в две ферми в селото.  Началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Агенцията за безопасност на храните в..

публикувано на 18.10.18 в 19:48

Специална организация на движението за Рилския манастир в деня на Св. Иван Рилски

Утре се създава специална организация на движението за Рилския манастир и ще бъде осигурено допълнително полицейско присъствие за Деня на свети Иван Рилски, съобщиха от полицейското управление в град Рила. Експерти казаха, че трите срутища над с. Пастра по пътя Рила-Рилски манастир са разчистени, само в много къс участък от около 5-10 метра остава в..

публикувано на 18.10.18 в 19:40