Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метроном избра: квартет "Фрош"

БНР Новини
Квартет "Фрош"
Снимка: личен архив
„Скъпи приятели, за нас ще бъде удоволствие да се насладим заедно на едни от най-прекрасните творби на Бах, Бетовен и Барток!“ – така цигуларката Негина Стоянова от квартет „Фрош“ покани ценителите на камерната музика и на тяхното вдъхновено изкуство на концерта им в София на 12 март в Големия салон на БАН.
Бах - "Изкуството на фугата" - 1, 2, 3 и 4 контрапункт; Бетовен - Струнен квартет №14, оп.131; Бела Барток - Струнен квартет №4 – това е програмата, която ще предложат на софийската публика Негина Стоянова (цигулка), Петя Димитрова (цигулка), Мария Вълчанова - Любенова (виола) и Виктор Трайков (виолончело), познати заедно на публиката като струнен квартет "Фрош", съществуващ от 7 години.
Те са в най-плодотворната млада възраст, когато енергията и дързостта, любознателността и музикалните открития са все още пред тях. Сред големите проекти на квартета са концерта в Oslo Concert House, посветен на българската и норвежката съвременна музика, фестивалът за минималистична музика Mini-Maxi в Брюксел както и участието им в първото издание на фестивала Musica Nordica - София. Участвали са в над десет фестивални програми, между които Ars Musica festival - Брюксел – 2014, 'Варненско лято - 2015, „Софийски музикални седмици“,.„Мартенски музикални дни“, където ще ги чуят след седмица, на 19 март.
Повече подробности можете да научите от интервюто с Негина Стоянова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна