Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националните дни на кариерата събраха над 130 компании в НДК

Снимка: БГНЕС

Националните дни на кариерата за студенти и млади специалисти тази година събраха повече от 130 компании на 160 щанда в НДК.
 

Вече 15 години форумът предлага възможности за стаж и първа работа на младите хора в академичните градове на страната. След двата дни в София, до края на месеца организаторите ще гостуват в Русе, Варна, Велико Търново и Свищов. А в началото на април - и в Пловдив, и в Бургас.

Всяка година все повече фирми и още повече търсещи своята кариерна реализация млади хора търсят стажантските програми и своите постоянни работни места именно на този форум.

Янка Захариева, ръководител подбор на кадри, сподели, че компанията ѝ предлага стажове за ученици, навършили пълнолетие, и за студенти, които приключват висшето си образование или надграждат магистратура:

След добро представяне по време на стажа получават автоматично предложение да останат на постоянни позиции. Досега не ни се е случило да откажат.

По традиция изложението подкрепя и Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова обясни защо:

Нашата амбиция, нашето желание е да развиваме средата за бизнес, защото бизнесът е този, който създава и работните места. Връзката между бизнесът и образованието е задължителна, за да може младите хора да се чувстват добре още от първите дни.

Светлозар Петров от организаторите коментира, че приблизително един от 6 посетители намира първата си работа или стаж на форумите. През годините това прави 35 000 души.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна