Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Романът "Бел Ами" оживява в спектакъл на МГТ "Зад канала"

На 25 март в МГТ "Зад канала" ще се състои предприемата на "Бел Ами" – история за провинциалния младеж Жорж Дюроа, който от дребен репортер се издига до депутат и политик, но не благодарение на собствените си възможности, а използвайки своята външност и въздействието си върху жените. 

Сюжетите са пригодени и пренамислени с оглед на театъра и това, че романът се осъществява в рамките на два часа. Беше изключително трудно да се опитаме да вкараме един роман в два часа, да се опитаме да направим този мащаб на нещата, едновременно с това то да бъде забавно, страшно, любовно, безумно и чудовищно. Това каза пред "Хоризонт" за предаването "12+3" режисьорът на постановката Бина Харалампиева.

Всички, които гледат постановката, ще могат да видят диагнозата – на едно много сериозно заболяване – на обществото в момента.

В ролята на "Бел Ами" ще бъде Калин Врачански. Участват още Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Васил Банов и Владимир Димитров.

Подробности чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна