Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна улична саморазправа с ранени в Раднево

Поредна улична саморазправа между водачи на автомобили в Раднево е довела до жестоко сбиване на участниците в инцидента и разрастване на конфликта. Впоследствие са пристигнали и "подкрепления", а вследствие на саморазправата едно момче е наръгано с нож, друг младеж е със счупена челюст, а двама са с комоцио, обясни пред "Хоризонт" кметът на Раднево Теньо Тенев. Според свидетелите, това не е безобидно спречкване или междуетнически скандал, а сериозно престъпление, опит за убийство, посочи кметът. Има четирима задържани.

Крайно време е тези хора да разберат, че има правила и не могат да безчинстват, единият от младежите е известен в целия град с агресивността си, разказа още градоначалникът и призова МВР да си свърши работата и участниците в сбиването да си получат наказанието.

Ще бъде инициирана и подписка сред гражданите на Раднево, в която ще бъде поискано прокуратурата да разследва деянието в цялата му сериозност, регистрирана от свидетелите. Част от тези свидетели са предотвратили по-сериозен изход от ситуацията.

Нищо не е предизвиквало този конфликт да ескалира до такава степен, заяви Теньо Тенев. Случаят по думите му не е изолиран, наскоро е имало друг подобен казус, който кметът нарече "потулен".

Подробности за инцидента – в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени