Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. д-р Иво Драганов: Очаквам сътресение при избора на генерален директор на БНР

Снимка: Светлана Тарашоева

Доц. д-р Иво Драганов е медиен експерт, преподавател по телевизионна драматургия и телевизионно програмиране в НАТФИЗ и по управление и регулация на електронни медии в НБУ. Солидна професионална реализация в кино и филмопроизводството в България. Въвежда през 1992 г. продуцентската система във филмопроизводството на БНТ. Програмен директор на Канал 1 на БНТ (1993-95), директор на Телевизия Европа (2002), генерален мениджър на телевизия ВВТ (2009). Секретар на НСРТ (1997-02). Специализации в Би Би Си Англия, Франция, САЩ. Сценариите му за документални филми и радиопиеси печелят много награди. Автор на книгите „Особености на телевизионния мениджмънт” и „Телевизионното програмиране в общия аудиовизуален контекст”. Член на СБФД и Българската филмова академия. Член на журита на различни фестивали в България. Името му е в сборника „Кой кой е в България” и енциклопедията “Българското кино от А до Я”.

Високата лична и обществена култура, политически натиск, автоцензура, неизяснени собственици на медии и слабо гражданско общество са част от факторите, които определят медийната среда в България.

Нужни ли са промени в ЗРТ и начинът, по който се избират членове на СЕМ?

В ефира на сутрешния блок „Нашият ден” доц. Драганов каза, че „всеки избор на член на СЕМ означава тенденция” и допълни „Аз очаквам сътресение при избора на генерален директор на БНР”.

За регулацията на медиите и свободата на словото чуйте интервюто с доц. д-р Иво Драганов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна