Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Спасителите не помнят такова мъртво вълнение по това време на сезона, пише "Труд" по повод смъртта на двама братя край Слънчев бряг. Къпането в морето край Бургас и Варна е забранено, такъв тип мъртво вълнение обикновено се появява в края на юли, казват запознати. 
Търговци надуха цената на черешите с 500 процента, съобщава "Монитор". Изкупуват ги по един лев на килограм, плащат на берачите по 40 стотинки, а ги продават по пазарите от 3,50 до 6 лева.
Учителският събор неглижира важните въпроси, пише "Сега". Той ще се запомни като добре режисиран шоу спектакъл, а не като среща за важните за съсловието въпроси, преподавателите останаха просто публика, коментира вестникът. Кунева се показа пред 12 хиляди учители, коментира и "Дума". Вестникът набляга на очакваното повишение на заплатите на педагозите от януари догодина. "24 часа" също излиза днес със заглавие за по-високите заплати на учителите като водеща тема. Кунева е обещала и 10 заплати и половина при пенсиониране. 
Дамски надзор над пари и фирми, пише "Стандарт" по повод номинациите на ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор. Говори се, съответно, за Юлия Ненкова, дългогодишен заместник-кмет на София, и Карина Караиванова, сега заместник-министър на финансите.
Двойно повече дела за лоши условия в затворите се водят срещу страната ни, съобщава "Монитор". Само от началото на годината са подадени 70 иска. 
Кредитите в Германия са 6 пъти по-евтини от нашите, пише "Стандарт". В 14 европейски държави лихвите са по-ниски от лихвите в банките у нас, допълва изданието.
В интервю за "Телеграф", Мария Цачева от Камарата на частните съдебни изпълнители подчертава, че, когато сте длъжник и се стигне до запор на имуществото ви, никой няма право да спира парите за детски надбавки. 
Скоро ще бъде обявен нов търг за магистрала "Хемус" пише "Капитал дейли". Това ще е втори опит за избор на строител на десет километра, цената ще е 90 милиона лева.
До 34 милиона лева се очакват като приходи от евентуална такса "градушка", пише "Новинар". Ще се поучаваме от опита на Германия и Австрия, допълва изданието за идеята земеделски производители да внасят такава такса, за да подпомогнат дейността на Агенцията за борба с градушките.
Контактната група за номинации зацикли, пише "Труд" по повод поредните несъгласия в Реформаторския блок. БЗНС и СДС не искат да се вливат в общ формат, докато лидерът на ДСБ Радан Кънев иска конгрес през август. 
В интервю за "24 часа" депутатът от ДПС Четин Казак заявява "Патриотите са кормчия на кораба, не Борисов". Застрашена е демокрацията, има регрес, казва той в коментар за управлението на страната.
Интернет размножи глупостта в разширяващата се вселена, пише, в коментар за "Сега" писателят Георги Данаилов. Опасявам се, че хора с нагласа на някогашния партиен секретар продължават да съществуват у нас, дори се множат, пише авторът на "Весела книга за българския народ".
"Земя" излиза с водещо заглавие-цитат на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер "НАТО по-далеч от Русия". Следва друго заглавие, в което се подчертава, че руски фирми са вложили 35 милиона евро в наши лозя и изби.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна