Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операта за седмо лято е в парка на Военната академия

За седма поредна година от 1 до 17 юли фестивалът "Опера в парка" ще изпълни с музика парка на Военната академия. Като домакин на събитието началникът на Академията ген. Тодор Дочев изрази увереност, че всички, които са избрали да посетят оперните, балетните или детските спектакли, ще се чувстват прекрасно от създадените условия.

Директорът на Националната опера акад. Пламен Карталов изтъкна, че фестивалът вече има традиция, при това не само сред възрастните меломани, но и сред децата, защото за шеста поредна година в едно специално отредено пространство ще се правят детските спектакли, в които става така, че "децата водят родителите си на опера". Колкото до програмата, тя ще бъде открита с три поредни спектакъла на операта на Пучини "Турандот" (1, 2 и 3 юли), опера очаровала за пореден път японската публика в началото на сезона, подчерта акад. Карталов.

Любопитно е, че на 3-ти юли, във второ действие, ще има специално участие на Ути Бъчваров. В какво точно ще се изрази това негово участие и ще пее ли на сцената кулинарният специалист, ще разберат зрителите, които ще бъдат там.

А иначе, като цяло в програмата на тазгодишната "Опера в парка" много силно присъствие има балетът на Националната опера. 

Повече за спектаклите и предстоящите ангажименти разказва директорът Сара-Нора Кръстева в интервю на Даниела Бенишева.  Чуйте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна